Smartphone

La nivel mondial există foarte mulţi contestatari ai evoluţiei tehnologiei mobile deoarece aceştia consideră că noile device-uri elimină foarte mult din socializarea face-to-face şi îndreaptă oamenii către o izolare socială reală (parţial sunt de acord cu această gândire).

De la această gândire a plecat şi ideea creării unui „device” anti-smartphone. Acesta se numeşte NoPhone şi nu face nimic. NoPhone seamănă identic cu un telefon inteligent al zilelor noastre însă nu face absolut nimic. Acesta este o simplă bucată de plastic care are rol în a-i ajuta pe dependenţii de smartphone-uri prin simpla lor prezenţă în buzunar şi încurajează o relaţionare directă cu mediul înconjurător al fiecăruia.

NoPhone costă 12 dolari, iar mai nou a fost lansată şi o versiune de 18 dolari cu funcţia „selfie”. Mai exact, pe partea frontală este ataşată o oglindă care îţi realizează un „selfie” în timp real, pe care îl poţi admira împreună cu prietenii, familia, colegii, aflaţi în preajma ta.

Chiar dacă acest proiect a pornit ca o glumă, ideea a prins destul de bine, iar până în acest moment există deja peste 1.600 de comenzi. Pentru cei care doresc un astfel de „gadget”, îl pot comanda accesând acest link.

Cum vi se pare această idee? Ați cumpăra un NoPhone pentru voi sau pentru prietenii dependenţi de Facebook?

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.