Software

Norton Lifelock şi Avast au ajuns la o înţelegere privind fuziunea, un acord evaluat la peste 8 miliarde de dolari. Se va crea astfel un gigant în industria cybersecurity cu un portofoliu de peste 500 de milioane de utilizatori şi peste 40 de milioane de clienţi direcţi.

Această fuziune va permite îmbunătăţirea produselor de securitate oferite prin încorporarea celor mai bune soluţii software propuse de cele două companii.

Noua entitate va fi listată la bursa Nasdaq de la New York (Nortor era deja listată) şi va avea două sedii centrale: la Praga (Cehia) şi Tempe (Statele Unite ale Americii). În urma acestei fuziuni acţionarii Avast vor primi bani şi acţiuni la compania proaspăt creată.

În urmă cu 5 ani Avast a achiziţionat AVG, principalul competitor din Cehia, pentru 1.3 miliarde de dolari, iar Norton a cumpărat anul trecut pentru suma de 360 milioane de dolari compania Avira.

Personal folosesc Avast de foarte mulţi ani şi sunt mulţumit de serviciile oferite. Sper ca după această fuziune să existe un plus de garanţie pentru securitatea device-urilor noastre.

Sursa: theverge.com

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.