Diverse

Norvegia, unul dintre cele mai dezvoltate state din Europa a anunţat oficial că începând cu anul 2017 vor înceta difuzarea posturilor de radio FM. În această ţară există 22 de posturi radio pe Digitall Audio Broadcasting (transmisie audio digitală) şi doar 5 posturi care încă funcţionează pe FM.

Conform companiei de cercetare media TNS Gallup, aproximativ 56% dintre norvegieni ascultă doar posturi de radio digitale, lucru care a permis guvernului să anunţe o data limită de renunţare definitivă la posturile radio FM clasice.

În afara ţărilor nordice, mai există câteva state din Asia de Sud-Est care se află în plin proces de tranziţie la emisia digitală, însă niciunul nu a anunţat o data limită de renunţare definitivă la radio-urile FM.

În România doar posturile de radio Kiss FM, Magic FM, Rock FM şi One FM transmit programe prin sistemul de emisie digital, însă doar în Bucureşti şi Craiova.

Sursa: theverge.com

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.