Notebook

După prototipul unui notebook ce poate fi controlat doar cu ajutorul privirii prezentat ieri la CeBIT astăzi dezvoltatorii de tehnologii au avut o surpriza și mai mare. Mai concret este vorba despre notebook-ul dezvoltat de Guger Technologies, un laptop denumit intendiX pe care poți scrie doar folosindu-te de undele emise de propriul tău creier.

Ca să reușești acest lucru trebuie să porți pe cap un dispozitiv cu electrozi ce are rolul de a detecta undele emise de creierul tău și un amplificator ce transmite semnalele recepționate către laptop.

IntendiX determină ce caractere vrea să tasteze utilizatorul bazându-se pe focalizarea acestuia pe o anumită literă sau cifră.
Oficialii Guger Technologies afirmă că se pot tasta astfel între 5 și 10 caractere pe minut după o perioadă de exersare. Însă, după cum vei putea vedea în clipul de mai jos realizat de unul dintre jurnaliștii de la IDG prezent la CeBIT acesta nu a reușit să tasteze decat 3 litere în 5 minute.
Deși nu este o modalitate foarte rapida de a scrie la calculator oferă totuși o posibilitate nemaîntalnită de a comunica persoanelor cu dizabilități sau paralizate.

Sursa: Intendix