Record de accelerație masina electrica gAuto

O echipă de studenți de la Universitatea ETH Zurich a reușit să stabilească un nou record de accelerație cu o mașină electrică. Doar 1.513 secunde au fost necesare pentru atingerea vitezei de 100 km/h cu start de pe loc, fiind parcurși pentru asta mai puțin de 30 de metri pe o bază militară de lângă Zurich.

Record acceleratie masina electrica (4)

Mașina care a reușit această performanță notabilă este în fapt un monopost ce va participa la Formula Student din Germania, eveniment competițional ce se va desfășura anul acesta între 8 și 14 august pe Hockenheimring. Monopostul realizat de studenții de la Universitatea ETH Zurich, echipă susținută de BMW Group, cântărește doar 168 de kg grație utilizării extensive a fibrei de carbon.

Bolidul este pus în mișcare de patru motoare electrice amplasate chiar în butucul fiecărei roți. Astfel, monopostul beneficiază de 200 CP și tracțiune integrală, care împreună cu greutatea extrem de scăzută au permis doborârea recordului anterior de 1.779 secunde pentru 0 – 100 km/h  cu 266 miimi de secundă.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.