Televizor OLED Panasonic GZ2000 Televizoare

Panasonic a organizat în București un eveniment de prezentare a celor mai noi televizoare OLED. În noua gamă și-au făcut apariția 3 modele, Panasonic GZ2000, Panasonic GZ1500 și Panasonic GZ950, fiecare disponibil cu diagonale de 55 sau 65 de inch.

Vârful de lance pentru perioada următoare este reprezentat de modelul Panasonic GZ2000, unul dintre cele mai performante televizoare cu panel OLED de la ora actuală. Nu este o afirmație forțată, am testat modelul Panasonic FZ950 la sfârșitul anului trecut și încă este pentru mine televizorul cu cea mai bună imagine pe care am văzut-o. Așadar, cel mai nou exponent al gamei OLED Panasonic nu are cum să fie mai prejos decât acela.

Panasonic GZ2000 folosește un panou OLED ce a fost personalizat în detaliu. A fost luat de la unul dintre cei mai mari producători de ecrane OLED doar panelul propriu-zis, toate celelalte componente, precum alimentarea, controlul iluminării și cele mai fine reglaje fiind făcute de o echipă R&D dedicată, din cadrul Panasonic.

În cadrul prezentării am avut parte de o demonstrație de colorizare din partea celui mai de succes colorist din țara noastră – Andu Radu. Acesta a absolvit UNATC București și International Colourist Academy of London, fiind editor și colorist pentru peste 2000 de reclame și videoclipuri, 7 filme de lung metraj, 20 de scurtmetraje și documentare cu nominalizări și premii la Cannes, Berlin, Locarno ș.a.

Folosesc un televizor OLED Panasonic de 3 ani pentru client monitoring. L-am întâlnit pentru prima dată într-un studio de grading din Hamburg. Am continuat să îl folosesc și în România la recomandarea profesorului meu de la International Colourist Academy of London. Într-un timp foarte scurt, am ajuns la concluzia că televizoarele OLED de la Panasonic sunt perfecte pentru munca mea întrucât redau cu cea mai mare acuratețe culorile și calitatea pe care ne-o dorim noi, creatorii de conținut. Mai mult, cred că în anii următori, lumea se va muta și mai mult pe streaming și vor avea astfel acces la conținut de înaltă calitate, care pe noile televizoare OLED Panasonic poate fi vizualizat exact așa cum a intenționat creatorul”, ne-a povestit Andu Radu în cadrul evenimentului.

Cele mai importante informații despre noua serie OLED Panasonic:

  • toate televizoarele OLED Panasonic au fost optimizate pe partea de culori de Stefan Sonnenfeld. Acesta se numără printre cei mai buni artiști din lume în domeniul ajustării culorilor, talentul său de colorist fiind pus în slujba multor filme apreciate în egală măsură de critici și public, precum A Star is Born, Wonder Woman, Man of Steel, Star Wars: The Force Awakens, Jurassic World și multe altele. Ca mulți alți coloriști de top, el folosește în activitatea sa de zi cu zi ecranele Panasonic OLED ca monitoare de referință;
  • toate noile modele OLED dispun de o procesare de ultimă generație a imaginii grație procesorului HCX PRO Intelligent – cel mai puternic procesor creat vreodată de Panasonic. Acesta suportă standardele HDR10, HDR10+, Dolby Vision, HLG și HLG Photo, asigurând compatibilitatea completă cu toate formatele HDR disponibile acum în comerț;
  • Panaonic GZ2000 beneficiază de primele difuzoare încorporate orientate în sus, capabile să redea Dolby Atmos ca parte a unui sistem audio total cu un procesor Jeno și sunet reglat de Technics. GZ1500 are încorporat propriul difuzor elegant și compact tip Blade, montat direct în baza televizorului;
  • toate noile televizoare OLED de la Panasonic sunt compatibile cu HLG Photo, tehnologie prezentă pe unele dintre ultimele camere LUMIX;
  • sistemul de operare My Home Screen 4.0 de la Panasonic vine cu o nouă interfață, ce-i permite utilizatorului să personalizeze interfața TV în funcție de propriile preferințe. Accesul la VOD și la conținutul transmis este mai ușor grație interfeței prin intermediul căreia se poate ajunge cu ușurință la emisiuni TV live, dispozitive conectate și aplicații precum Netflix, Amazon și YouTube. Utilizatorii pot adăuga în ecranul de pornire inclusiv posturi TV vizionate frecvent.

Voi primi în perioada următoare un televizor OLED Panasonic GZ2000 la test și o să revin cu detalii complete despre acesta.