Hardware

Am găsit astăzi în inbox un comunicat de presă mai puţin obişnuit, unul în care am aflat de lansarea unui device cu dublă întrebuinţare: geantă şi boxă.

În cadrul prezentării cele de-a 51-a colecţii Haute Couture Balenciaga a fost anunţată colaborarea dintre Balenciaga şi Bang & Olufsen. Primul lor produs este aşa numita geantă-boxă Balenciaga I Bang & Olufsen.

Citez din comunicat: “Realizată în forma sculpturală a genților Balenciaga, geanta-boxă este o geantă complet funcțională și o boxă portabilă – un adevărat hibrid care împinge limitele design-ului și îmbină lumea modei și a tehnologiei în moduri inedite.

Partea din față a genții-boxă Balenciaga I Bang & Olufsen este realizată în stilul inconfundabil Bang & Olufsen pentru boxe portabile. Are o suită de orificii audio plasate meticulos pentru a asigura cea mai bună calitate a sunetului, fără a compromite estetica. Înăuntrul corpului din aluminiu se află o boxă portabilă puternică, ce oferă până la 18 ore de autonomie a bateriei și conectivitate multipunct. Deși geanta-boxă este o creație personalizată, cu un design avangardist, care depășește limitele, elementele fundamentale ale calității sunetului sunt avute în vedere în fiecare etapă.

În partea din spate a genții-boxă, se deschide o altă secțiune, pentru a dezvălui un compartiment încăpător, lucrat manual și învelit în piele italiană Balenciaga. Butoanele de control sunt plasate sub mâner, iar siglele Balenciaga și Bang & Olufsen sunt gravate cu laser în partea de sus a fiecărei piese.”

Personal mi se pare un mare kitsch, însă sunt sigur că un astfel de produs ar putea prinde fără probleme în rândul Generaţiei Z (câteva clipuri pe TikTok cu ceva hype şi gata trendul).

Ca o paranteză de final, în acelaşi comunicat de presă mi se transmite că mai multe informaţii voi găsi pe www.balenciaga.com. Zic să intru, poate aflu mai multe detalii şi când îl văd pe nenea ăsta pe prima pagină:

Brrr, am ieşit repede să nu se ia (cizmele alea …🤪) !