Vodafone a lansat zilele trecute tehnologia 3G în banda de 900 Mhz ceea ce se rezumă la faptul că acum internetul mobil la viteze de până la 21,6 Mbps pe secundă este disponibil în marile oraşe şi 7,2 Mbps pe secundă în  12.158 de localităţi (verifică harta).
        Tehnologia 3G în bandă de 900 Mhz este disponibilă şi printr-o cartelă preplătită numită Cartela Internet Vodafone – Internet Mobil fără abonament. Aceasta vine în două variante. Una în care primeşti şi  un modem usb (139,9 Ron) şi poţi să ai internet mobil pe desktop pc, laptop sau netbook iar costurile sunt prezentate în tabelul de mai jos sau aici:

         A doua include doar cartela propriu-zisă şi internetul se limitează la accesarea sa prin intermediul telefonului. Costurile sunt aceleaşi neimplicând plata celor 139,9 Ron ce aduc şi modemul USB. 
         Accesul pe vodafone.ro şi în paginile externe pentru a face achiziţii este gratuit. Un test speed pe conexiunea oferită de Vodafone observaţi pe piticu.ro. Nwradu vine cu un post mai tehnic pe acelaşi subiect.
         Vodafone se mişcă repede deoarece ştie că internetul mobil este cel care îi poate rotunji veniturile iar Cosmote abia ce s-a lansat cu 3G-ul (nu se pot lăuda, deocamdată, cu acoperirea Vodafone). Se deschide o luptă a costurilor între Orange, Vodafone şi Cosmote iar câştigător ar trebui să fie utilizatorul final. Dacă aveam un netbook sau un ipad 3G (care se anunţă în viitorul apropiat) poate că eram client al ofertelor de internet prin 3G.  

Categorii: orangevodafone

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.