Diverse

Dacă în Europa se pune problema protecţiei datelor personale (faimosul GDPR), în China acest concept pare a fi o utopie. Statul chinez vrea să aibă un control cât mai ridicat asupra populaţiei, iar mai nou nici cetăţenii străini nu vor scăpa de acest “ochi vigilent” al statului.

China va inaugura anul viitor unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume, Beijing Daxing International Airport. Acesta a costat peste 12 miliarde de dolari şi va fi capabil să primească peste 100 de milioane de pasageri / an. Aeroportul se află la o distanţă de 50 de km de Beijing şi va deservi şi districtul Xiongan aflat la 100 km de capitală.

La cererea statului chinez, noul aeroport va fi capabil să scaneze facial toţi pasagerii. În interiorul aeroportului vor exista mii de camere care vor transmite imagini în timp real într-un server central, iar acesta le va compara cu o bază de date gigant pentru a descoperi eventualii cetăţeni problemă. Suplimentar rolului de securitate, noul sistem de scanare facială va ajuta la îmbunătăţirea diverselor servicii oferite pe aeroport precum îndrumarea pasagerilor în cel mai scurt timp către bagajul personal.

În acest proiect au fost implicate mai multe companii ce se ocupă cu dezvoltarea de tehnologii AI.

Sursa: gadgetzone.ro