Bentley Continental Supersports gAuto

Când aud despre mașini supersport mă gândesc imediat la automobile ușoare și agile, cu un bun raport între putere și greutate. Însă nu am cum să nu apreciez când un mastodont de peste 2.2 tone reușește să treacă de limita a 330 km/h și să accelereze până la sută în numai 3.5 secunde.

Pentru a atinge astfel de performanțe, noul Bentley Continental Supersports este cu 80 CP și 217 Nm mai puternic decât modelul din 2009. Astfel, versiunea 2017 pune la bătaie 710 CP și 1.017 Nm dintr-o nouă variantă a motorului W12, care beneficiază acum de noi cuzineți și biele. Performanțele mult îmbunătățite se datorează unor noi turbocompresoare, cu o capacitate mai mare, și unui sistem revizuit de răcire cu aer.

Și pentru că atâta putere trebuie ținută cumva în frâu, Bentley Continental Supersports 2017 dispune de o versiune actualizată a sistemului de vectorizare a cuplului. Acesta frânează separat roțile din față și roțile din spate în timpul accelerării la ieșirea din viraje sau frânează interiorul roților din spate la virare. Suspensiile au fost complet reproiectate pentru o agilitate crescută.

Tracțiunea integrală trimite cuplul motor în proporție de 60% către puntea spate, însă oferă și posibilitatea de a regla raportul cuplului față-spate în funcție de tracțiunea disponibilă. Cutia automată cu opt trepte dispune de un nou convertizor de cuplu care se blochează mai repede, trimițând cuplul mult mai rapid către roți.

Pentru a opri în siguranță o mașină de peste 2.2 tone de la 336 km/h ai nevoie de niște discuri de frână imense. Iar Bntley Continental Supersports se pare că oferă cele mai mari discuri de frână ceramice din lume.

Sigur că, în stilul specific constructorului britanic, toate performanțele de mai sus vin într-o ambianță cu adevărat de lux. Cele mai fine materiale și cele mai precise finisări se regăsesc peste tot în interiorul noului gran tourer.

Personalizarea automobilului poate fi făcută până în cele mai mici detalii, însă un lucru mi-a atras atenția: poți alege opțional anumite autocolante laterale pentru exterior. Adică lângă jante forjate pe 21 inch și elemente aerodinamice din fibră de carbon să lipesc niște autocolante? Pe un automobil de lux? Noroc că asta este doar o dotare opțională.

Categorii: gauto

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește realme 7 Pro, Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.