Noul Range Rover Evoque gAuto

Primul Range Rover Evoque a fost lansat în 2011, în decursul celor 7 ani de carieră a strâns nu mai puțin de 217 premii internaționale și a fost vândut în mai bine de 770.000 de exemplare. Noul Range Rover Evoque a fost prezentat oficial săptămâna trecută și reprezintă o versiune reinterpretată a primei generații, o evoluție sofisticată, ce adoptă elemente stilistice de la Velar.

Nick Rogers, Director Executiv, Product Engineering, Jaguar Land Rover, a spus: ”Sub caroserie se află o revoluție tehnică și de inginerie. Structura complet nouă, este compatibilă atât pentru sistemul plug-in, cât și pentru varianta mild-hybrid (…). Noul șasiu exploatează la maxim caroseria mai rigidă, asigurând confort în timpul călătoriei și rafinamentul unui veritabil Range Rover. Acum, Evoque este mai capabil ca niciodată. Software-ul care se află în spatele sistemului Infotainment a fost rafinat pentru a-i oferi şoferului o experiență și mai intuitivă. În plus, pentru integrarea unitară a smartphone-urilor, am adăugat Apple CarPlay și Android Auto.

Dintre toate tehnologiile prezente pe noul Range Rover Evoque, câteva merită menționate:

  • ClearSight Ground View, ce îți arată pe ecranul sistemului de infotainment inclusiv ceea ce este sub mașină și nu doar împrejurimile la 360 de grade;
  • ClearSight Rear View Mirror – oglindă interioară ce se transformă în ecran HD și care redă imaginile surprinse de o camera posterioară ingenios integrată în receptorul GPS. Astfel, dacă vizibilitatea spate este obstrucționată de pasagerii de pe banchetă sau de bagajele ce ocupă portbagajul până la plafon, oglinda interioară tot îți va putea arăta exact ceea ce este în spatele mașinii;
  • Modem 4G LTE ce acționează și ca hotspot Wi-Fi la care se pot conecta simultan până la 8 dispozitive;
  • Aplicație de smartphone ce-ți permite să comunici cu mașina de oriunde ai fi. Poți porni sistemul de climatizare și seta temperatura din interior, poți localiza vehiculul pe hartă sau chiar ridica geamurile ori încuia ușile. Mai mult, mașina recunoaște cine urmează să se urce la volan (prin combinația dintre smartphone și cheia inteligentă pe care le ai asupra ta) și ajustează poziția scaunului, a volanului, precum și alte setări în funcție de preferințe;
  • Sistem Auto Start / Stop ce oprește complet motorul la viteze mai mici de 17 km/h, pe frânare.

În interior vor fi folosite materiale textile create din microfibre de poliester reciclat din obiecte precum sticlele de plastic. Mai exact, echivalentul a 53 de sticle de plastic sunt folosite în fiecare vehicul pentru realizarea scaunelor. Mai mult, Jaguar Land Rover s-a concentrat asupra diminuării impactului generat de autovehicule asupra mediului. Acest lucru a implicat reducerea de CO2 necesar pentru fabricarea fiecărui autovehicul cu 46 % față de modelele din 2007 și achiziționarea de electricitate fără carbon pentru toate operațiunile din Marea Britanie.

Clienții vor putea alege dintre șase variante de motorizari Ingenium în patru cilindri, trei pe benzină şi trei diesel. Cea mai eficientă versiune dintre acestea este cea diesel de 150CP AWD cu emisii de 149 g/km (NEDC) și consum mediu de 5.6 l/100 km. La celălalt capăt se află un model pe benzină de 300CP AWD, având un cuplu de 400 Nm, emisii de 186 g/km (NEDC) și consum mediu de 8.1 l/100 km.

Prețul de pornire pentru varianta cu transmisie automată şi tracţiune integrală 2.0l Diesel 150 CP va fi de 35.500 EUR fără TVA / 42.245 Euro cu TVA. Noul Range Rover Evoque va fi disponibil în țara noastră începând cu luna martie 2019.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.