SsangYong Torres gAuto

SsangYong este cel mai vechi producător auto din Coreea de Sud, compania fiind fondată încă din 1954, inițial având denumirea de Ha Dong-Hwan Motor Workshop. Am făcut această precizare pentru cei  care au impresia că poate Hyundai, Kia sau Daewoo ori Samsung, de ce nu, au fost primii producători auto din Coreea de Sud. În fine, în circumstanțele actuale această informație este mai puțin importantă, întrucât acum contează cel mai tare ce modele au fiecare în ofertă.Gama SsangYong disponibilă de azi în România tocmai s-a îmbogățit cu SUV-ul Torres, ce vine astfel lângă Tivoli, Tivoli Grand, Korando, Korando e-Motion, Rexton și Musso Grand.

SsangYong Torres are sub capotă același motor pe benzină binecunoscut al sud-coreenilor – 1.5 GDi Turbo, cu 163 CP disponibili de la 5000 la 5500 rpm și cu 280 Nm între 1500 și 4000 rpm. Poate fi alăturat unei transmisii manuale sau automate, în ambele cazuri cu 6 trepte. Tracțiunea poate fi de tip 2WD sau 4WD, în cel de-al doilea caz cutia de viteze poate fi doar cea automată.

Torres pune accent pe un design mai neconvențional, așa cum ne-a obișnuit SsangYong de-a lungul timpului.

Că îți place sau nu este o discuție separată și ține mult de gusturi, aici mai precizez că vorbim despre un SUV lung de 4.7 metri și cu o gardă la sol de 195 mm. Portbagajul este surprinzător de încăpător pentru segementul său, având între 703 și 1662 de litri, în funcție de poziția banchetei spate.

Prețul de plecare pentru SsangYong Torres este de 28.950 EUro cu TVA, iar detalii complete puteți afla de pe site-ul oficial.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.