BlackBerry este brandul celor de la RIM din Canada cu care au cucerit, în special, piaţa din SUA. Terminalele lor se vând bine dar se simte nevoia unui refresh şi a implementarea unui smartphone touchscreen veritabil. Acum ei prezintă modelul BlackBerry Torch 9800. Au şi trecut pe noul lor sistem de operare BlackBerry OS 6.Pagina de web a operatorului telecon AT&T a rulat pe www un pic mai devreme decât lansarea oficială astfel că detaliile tehnice sunt următoarele:
– ecran de 3,2 inch cu rezoluţie 480×360 pixeli;
– bluetooth 2.1 şi Wi-Fi b, g şi n;
– memorie ram 512 Mb plus 512 Mb flash plus 4 Gb Flash şi microSD card de 4 Gb inclus;
– cameră de 5 Megapixeli;
– baterie de 1300 mAh, 161 de grame şi grosime de 14,6 mm;
– touchscreen display şi tastatură qwerty culisabilă.
Update: Procesorul este tactat la 624 Mhz. Pe bgr.com citeam opiniile bloggerului care a fost la eventul de prezentare. Era tare dezamăgit şi reia într-un fel ceea ce până şi am “descoperit”. BlackBerry vinde pielea ursului din pădure şi nu cred să le mai meargă mult. Până la apariţia telefoanelor cu Android ce integrează şi tastatura qwerty, modelele BlackBerry nu aveau rival în zona business. iPhone-ul este văzut ca un mobil bun pe zona multimedia şi pentru entertainment iar ultimele smartphone-uri Android de la HTC sau Samsung îl bat pe BlackBerry la “funduleţ” în ce priveşte hardware-ul şi specificaţiile tehnice.
Acest Torch nu are decât procesor de puţin peste 600 Mhz similar cu Nokia N900 când o întreaga armada de smartphone-uri se fălesc cu 1 Ghz, rezoluţia ecranului este la jumătate faţă de 800×480 pixeli de pe altă multitudine de telefoane inteligente iar de retina display de pe iPhone 4 zic să nu o amintim aici. 
Galerie foto cu BlackBerry 9800 Torch:

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.