Software

Google a venit cu mai multe noutăți pe partea de securitate a datelor. În Maps a sosit modul Incognito cunoscut din browserul Chrome, funcția auto-delete pentru istoricul YouTube și la pachet a fost anunțat și un manager de parole mai bun.

Modul Incognito în Chrome este una dintre cele mai folosite metode atunci când dorești un plus de protejare pe partea de confidențialitate a datelor dintr-o sesiune de browsing. În prima parte a lui 2019 a ajuns și pe YouTube, recunosc că nu știam. Acum debutează și în Google Maps.

Cum funcționează?

Incognito în Google Maps previne salvarea activităților desfășurate (locurile căutate etc). Fără activitățile salvate nu se mai oferă conținut personalizat în funcție de experiențele anterioare.

Funcția poate fi accesat de la poza de profil. Debutează în săptămânile următoare pe Android și iOS.

Auto-delete pe YouTube este o extensie a funcției de Ștergere Automată anunțată în mai 2019 (datele privind locația, istoricul site-urulor accesate, comenzi vocale etc). Acum și pe YouTube se ajunge ca istoricul să fie șters automat la 3 sau 18 luni.

Managerul de parole a fost îmbunătățit, iar acum face și o verificare a parolei pentru diferitele conturi online. Îți spune dacă parola este puternică sau slabă, dacă o folosești și în alte conturi, dacă a ajuns a fi expusă unei breșe de securitate etc.

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.