Hardware

NVIDIA aduce constant noutăți atât în gama de produse hardware, cât mai ales în sfera software, unde apar des diferite îmbunătățiri ale tehnologiilor deja existente, precum și noi capabilități.

Săptămâna aceasta a fost lansată noua placă video NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti cu 16 GB, care nu aduce, ce-i drept, nicio schimbare sau îmbunătățire hardware în afară de a dubla cantitatea de memorie RAM, de la 8GB cât are ceea ce acum reprezintă versiunea standard. În rest, la bază stă tot arhitectura NVIDIA Ada Lovelace, ce accelerează aplicațiile creative și productivitatea, livrând în același timp gaming accelerat de AI cu ray tracing și DLSS 3. Aceste plăci video sunt perfecte pentru lucru care implică scene mari 3D, editare video în rezoluție de până la 12K și pentru rulat nativ modele de bază AI.

Producătorii hardware ce oferă deja sau care vor introduce în oferta lor noua placă video NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 16GB sunt ASUS, Colorful, Gainward, Galax, Gigabyte, INNO3D, MSI, Palit, PNY și Zotac.

Tot săptămâna aceasta, NVIDIA a prezentat Portal: Prelude RTX pentru descărcare gratuită pe Steam și care poate fi jucat de către oricine deține versiunea originală de Portal.

Modul Portal Prelude RTX

În Portal: Prelude RTX performanța este accelerată cu NVIDIA DLSS 3, latența sistemului este minimizată cu NVIDIA Reflex, iar timpul de încărcare pentru texturi este mai rapid datorită NVIDIA RTX IO.

Pentru a livra cea mai bună experiență de gaming posibilă, NVIDIA a lansat și un GeForce Game Ready Driver pentru Portal: Prelude RTX.

Mai multe noutăți NVIDIA Game Ready:

  • este cel mai bun driver pentru Ratchet & Clank: Rift Apart, care se lansează pe 26 iulie cu DLSS 3, ray tracing avansat, Reflex și RTX IO;
  • driverul potrivit pentru Remnant II, care va fi disponibil pe 25 iulie cu DLSS;
  • suport pentru 3 noi monitoare compatibile G-SYNC: LG 27PG95R, Panasonic 48MZ1800, Dell AW2724DM;
  • adaugă setări optime cu un singur click prin GeForce Experience pentru 7 noi jocuri: Aliens: Dark Descent, BattleBit Remastered, EA SPORTS F1 23, Six Days in Fallujah, Undawn, Veiled Experts și Warhammer 40.000: Gladius – Relics of War.

Pentru cei care caută mai multă versatilitate și care vor să învețe cum să avanseze și să automatizeze crearea de conținut, NVIDIA recomandă două aplicații puternice, bazate pe cloud, accelerate de plăci video NVIDIA RTX în cloud:

  • Wondershare Filmora cloud app. Creatorii pot utiliza această aplicație și pot face modificări pe video pe dispozitivele mobile. Cu funcția de imagine bazată pe AI a aplicației, artiștii pot adăuga fotografii și le pot transforma în videoclipuri animate. Cei care au un PC cu placă video RTX pot trimite fișiere pe aplicația de desktop Filmora și pot continua editarea cu accelerare locală RTX, precum exportare de video la viteză dublă datorită dual encoders de pe plăcile video RTX 4070 Ti sau mai bune.

NVIDIA Studio Wondershare Filmora GeForce RTX Acceleration

  • Trimble SketchUp Go app. Arhitecții pot face design de structură pe orice dispozitiv – precum un iPad – fără a pierde performanța, datorită accelerării RTX din cloud. Proiectele pot fi sincronizate în cloud folosind Trimble Connect, lucru care permite utilizatorilor să rafineze proiecte pe PC-urile lor cu RTX folosind aplicația SketchUp Pro. Există chiar un conector Omniverse pentru Trimble, care permite compatiblitate SketchUp Pro cu toate aplicațiile pe NVIDIA Omniverse – o platformă de dezvoltare pentru conectare și contruire de unelte 3D și aplicații.

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.