Smart Monitor este propunerea Samsung pentru cei interesați de un monitor cu funcții inteligente (rulează Tizen OS și implicit primești interfața grafică și aplicațiile de pe smart TV-urile companiei sud-coreene, funcționează stand-alone, fără a fi conectat la un laptop sau PC etc).

Am scris despre primele produse din această gamă pe aici.

Erau trei modele: M7 cu rezoluție UHD pe 32 inci și M5 cu rezoluție FHD pe diagonalele de 32 inci și 27 inci.

Au revenit cu un comunicat dedicat și de aici am extras informații actualizate. Samsung a adus mai multe noutăți, de la produse pe diagonale noi și până la actualizări de software etc.

Linia de Smart Monitor de la Samsung este acum formată din:

  1. Smart Monitor M7 de 43 inci cu rezoluție 4K Ultra-High Definition, HDR10+, difuzoare stereo (am putea spune că avem de-a face cu un monitor polivalent, iar diagonala mare îl recomandă și pentru Netflix & co);
  2. Smart Monitor M5 de 27 și 32 inci ce acum înțeleg că vine și în culoarea albă (Samsung a avut mai mereu monitoare în această variantă de culoare și se integrează mai plăcut într-un design de locuință modern);
  3. Smart Monitor M5 de 24 inci – entry-level cu rezoluție FHD.

Alte noutăți pe care Samsung le-a adus în această gamă de produse:

  • asistent vocal ce suportă Amazon Alexa sau Google Assistant (pe lângă Bixby de la generația anterioară);
  • M7 de 43 inci are telecomandă realizată din plastic reciclat și cu funcție de încărcare solară sau prin USB Type-C;
  • PC on screen va fi implementată din iunie 2021.

Se păstrează diferite tehnologii aduse de la prima generație. Aici mă refer la Tap View, Mirroring cu Apple AirPlay 2, conexiune asigurată de Wi-Fi, USB Type-C + alte porturi USB, bluetooth 4.2.

Declarație oficială:

„Pe măsură ce timpul de lucru, educație și joacă la domiciliu crește pentru oamenii din întreaga lume, casele se transformă în medii multifuncționale. Gama noastră extinsă de monitoare inteligente va continua să le ofere utilizatorilor modalități și mai convenabile și mai flexibile de a-și realiza activitățile de zi cu zi prin intermediul tehnologiei, permițându-le cu adevărat <<să facă totul>> (do it all) prin conectivitate mobilă și PC puternică pe cel mai inteligent monitor disponibil astăzi pe piață”, a declarat Hyesung Ha, Senior Vice President of Visual Display Business at Samsung Electronics.

Mi se pare a fi o actualizare destul de rapidă, în contextul în care generația precedentă a fost prezentată în noiembrie 2020.

Categorii: monitoare

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.