Software

Programul beta de testare pentru One UI 2.0 dezvoltat pe Android 10 a început. Am selectat câteva dintre noutățile aduse pe Samsung GALAXY S10e, S10 și S10 Plus.

One UI a reprezentat o schimbare majoră pentru modul în care arată interfața grafică de pe smartphone-urile Samsung. One UI 2.0 este o rafinare și nu o revoluție față de software-ul în ediție precedentă.

1. Noile gesturi suportate de Android 10;

Prin gestul de swipe de la bază poți să accesezi ecranul de start, aplicațiile recente sau funcția de Back. În Android 10 poți controla interfață și prin mișcarea degetului din lateral, nu doar de la bază. Ai și opțiunea să setezi gradul de senzitivitate.

2. Device Care cu meniu simplificat;

Au redus informațiile afișate în Device Care. Totul spre simplifica experiența de utilizare și a nu-l încărca inutil pe utilizator. Este și o secțiune denumită App power management prin care aplicațiile ce nu sunt utilizate prea des ajung a fi oprite în fundal.

3. Setezi o limită până la care să meargă încărcare wireless;

Prin încărcare wireless poți cu ajutorul telefonului să aduci procente prețioase pe un smartwatch sau alt accesoriu compatibil. Acum poți alege până la cât din bateria smartphone-ului să funcționeze încărcarea astfel încât să nu te trezești în zona roșie a indicatorului.

4. Coș de gunoi și pentru contacte, nu doar pentru galeria de imagini;

Contactele șterse sunt ținute într-un coș de gunoi pentru 15 zile până când sunt șterse pe bune. O funcție similară de obicei se găsește în galeria de imagini. Mi se pare ușor inutil, până la urmă dacă îți dorești să ștergi un contact, mi se pare o decizie unilaterală. Nu este ca și cum ai vrea să te răzgândești, bănuiesc că vor să preîntâmpine ștergerile accidentale.

5. Opțiuni noi de afișare pentru cititorul de amprentă aflat în ecran;

Poți alege ca spațiul în care se află cititorul de amprentă să fie reliefat mereu când telefonul este cu ecranul de blocare pornit, doar la pachet cu Always On sau să nu apară vreodată. Plus că au ceva optimizări în ce privește securitatea ca să fie în linie cu Android 10, s-ar putea să fie nevoie mai des spre a insera parola sau pattern-ul de deblocare.

One UI 2.0 este o actualizare minoră a One UI 1.0, nu sunt noutăți majore în Android 10 pe care Samsung să le aducă la pachet.

Sursa: Sammobile.com

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.