Diverse

Această săptămână ne aduce o nouă premieră în lumea exclusivistă a companiilor ce au atins o capitalizare bursieră de cel puţin 1000 de miliarde de dolari.

Nvidia, producător global de semiconductori şi plăci video, a devenit a noua companie din istorie ce depăşeşte această bornă majoră. Cu un preţ de referinţă de 410.37 dolari, capitalizarea Nvidia s-a ridicat la sfârşitul zilei de marţi la 1.013 miliarde de dolari.

În prezent mai există alte cinci companii ce depăşesc acest prag: Apple, Microsoft, Alphabet (Google), Amazon şi Apple, iar în trecut au mai existat alte trei care la un moment dat au trecut de cele 1000 miliarde de dolari: Meta (Facebook), Tesla şi PetroChina.

Succesul Nvidia din ultima perioadă este datorat pariului pe inteligenţa artificială. Compania a prezentat zilele trecute mai multe produse legate de inteligența artificială, atingând toate domeniile, de la robotică la jocuri, publicitate și rețele. În plus, Nvidia a dezvăluit şi un supercomputer gândit să ajute companiile din tehnologie să îşi dezvolte propriile versiuni de ChatGPT.

De la începutul anului şi până în prezent acţiunile Nvidia la Bursa din New York s-au apreciat cu 185%, compania fiind una dintre cele mai câştigate de pe urma noului val generat de inteligenţa artificială.

Pentru a înţelege cât de mult a crescut gigantul american, în prezent diferenţa dintre Nvidia şi Amazon este de 250 de miliarde de dolari la nivel de capitalizare, iar în toamna anului trecut aceasta era de 850 de miliarde de dolari.

Sursa: profit.ro