Diverse

Una dintre cele mai mari tranzacţii pe piaţa IT&C din 2019 ar putea fi cea dintre NVIDIA şi Mellanox Technologies. Compania americană a ajuns la un acord de achiziţiei cu producătorul israelian de soluţii data center pentru suma de 6.9 miliarde de dolari.

NVIDIA a oferit un preţ de 125 dolari / acţiune în cash, învingând astfel nume mari din industrie precum Intel sau Microsoft. În urma acestui anunţ, acţiunile NVIDIA au crescut cu 2.8% la 154.62 dolari / unitate, în timp ce acţiunile Mellanox Technologies au avut un plus de 8.2%, la 118.37 dolari / unitate.

Prin această achiziţie NVIDIA va utiliza tehnologia artificială pentru dezvoltarea de soluţii interconectate gigant. Mellanox Technologies este unul dintre cele mai mari furnizori de soluţii inteligente de interconectare bazate pe tehnologiile InfiniBand şi Ethernet. Serviciile oferite se pot aplica serverelor, mediilor de stocare, procesoarelor multicore, procesoarelor de retea, switch-urilor şi multor altor elemente ce fac parte din infrastructura hiperconvergentă.

Sursa: bloomberg.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.