NVIDIA Drive PX 2 gAuto

Fix un an a trecut de când NVIDIA anunța prima generație a computerelor pentru automobile ce pot face față procesărilor complexe necesare mașinilor autonome. La CES 2016 apare succesorul acestor computere, care promite o putere de procesare echivalentă cu cea oferită de 150 de laptopuri MacBook Pro.

Astfel, NVIDIA Drive PX 2 poate executa până la 24 de trilioane de operațiuni de învățare profundă (Deep Learning) pe secundă. Asta înseamnă o putere de 10 ori mai mare decât cea a versiunii precedente, grație celor două procesoare de generație următoare Tegra, precum și noii generații de GPU-uri cu arhitectură Pascal.

Sistemul NVIDIA DRIVE PX 2 încorporează 12 camere video, radar și senzori pentru ultrasunete. Cu ajutorul datelor culese de acest ansamblu, computerul analizează în timp real situația din trafic și generează cea mai bună soluție.

NVIDIA Drive PX 2

Peste 50 de producători din industria auto, furnizori, dezvoltatori și instituții de cercetare de top au adoptat prima generație NVIDIA Drive. Unii dintre acești parteneri vor avea acces la noua soluție Drive PX 2 din al doilea trimestru al anului în curs, urmând ca platforma să fie disponibilă la scară largă în cel de-al patrulea trimestru din 2016.

Grupul auto Volvo este unul dintre primii parteneri NVIDIA care a anunțat că va implementa DRIVE PX 2 pe mașinile sale autonome. Tehnologia DRIVE PX 2 va fi utilizată în proiectul pilot de dezvoltare “Drive Me”, în cadrul căruia vor fi lansate 100 de modele autonome Volvo XC90, din 2017.

Prin folosirea celor mai noi tehnologii și a celor mai puternice soluții de procesare „ne dorim ca până în anul 2020 să putem oferi mașini atât de sigure încât niciun pasager să nu fie rănit sau să își piardă viața într-un Volvo”, a declarat Marcus Torhoff, directorul programului de dezvoltare a mașinilor autonome Volvo.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.