NVIDIA GeForce GTX 770, GTX 780 și NVIDIA Project Shield – câteva detalii

07/06/2013

NVIDIA a avut un eveniment pe plan local. Vedetele au fost: NVIDIA GeForce GTX 770, NVIDIA GeForce GTX 780 și consola Android ce urmează a debuta la prețul de 349 dolari în viitorul apropiat: NVIDIA Project Shield, primul device cu Tegra 4 ce va fi adus în stocurile magazinelor. Prin țara noastră ar sosi prin toamnă. Vom mai discuta pe acest subiect.

1. NVIDIA GeForce GTX 780

IMG_0046

– placă grafică din segmentul high-end cu 2304 nuclee și 3 GB de memorie GDDR5;

– spor de viteză de 50% față de modelul precedent;

– include tehnologiile NVIDIA PhysX, NVIDIA TXAA, NVIDIA SLI;

– carcasă confecționată din aluminiu și cameră de răcire a vaporilor, nivel de zgomot redus.

Câteva declarații oficiale:

”GeForce GTX 780 oferă cel mai stabil framerate și cea mai fluidă animație,  caracteristici esenţiale pentru gaming-ul pe PC”, afirmă Scott Herkelman, General Manager al departamentului GeForce de la NVIDIA. ”Acest nivel de performanță le permite jocurilor să captiveze în întregime jucătorii, exact cum au intenționat producătorii.”

Soluția termică introdusă cu GeForce GTX 780 este cea mai sofisticată pe care am creat-o vreodată”, a declarat Andrew Bell, Vice Președinte al departamentului de inginerie NVIDIA. ”Urechea umană nu detectează doar intensitatea sunetului, ci și variațiile bruște ale nivelului de zgomot. Din această cauză, am creat un regulator de adaptare a temperaturii, pentru a reduce variațiile inutile ale vitezei ventilatorului și pentru a obţine o funcționare cât mai silențioasă. Asta face ca GeForce GTX 780 să fie o alegere excelentă pentru amatorii PC-urilor puternice, inclusiv ale desktop-urilor pentru jocuri, dar și pentru noile modele PC-uri compacte.”

Preț – 2949 lei

2. NVIDIA GeForce GTX 770

IMG_0041

– alegerea inteligentă pentru un pasionat al jocurilor pe PC;

-1536 nuclee și 2 sau 4 GB memorie GDDR cu lățime de bandă de 7Gbps;

– NVIDIA PhysX, NVIDIA TXAA, NVIDIA GPU Boost 2.0, NVIDIA SLI.

Plăcile video NVIDIA sunt singurele care pot furniza jucătorilor fps-uri mari în mod constant, la o rezoluție HD, în cazul jocurilor cu o grafică bogată”, spune Soott Herkelman, Manager General al departamentului GeForce GPU NVIDIA. ”GeForce GTX 770 reprezintă un nou început în ceea ce privește performanța și caracteristicile tehnice ale unei plăci video, la un preț accesibil, dar și un angajament din partea noastră față de pasionații jocurilor pentru PC: plăcile video GeForce vor continua să fie prima alegere pentru jucătorii din lumea întreagă.”

Preț – 2049 lei

3. NVIDIA Project Shield

IMG_0076

A sosit singura unitate demo din Europa. Varianta finală va include și suport pentru microSD, iar design s-ar putea să fie ușor diferit la nivel de detaliu. Interesul a fost maxim pentru consola cu Android 4.2.1 Jelly Bean și preț de 349 dolari, aflată deja la precomandă prin dot com.

Câteva specificații tehnice legate de NVIDIA Project Shield:

– ecran de 5 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli / 294 ppi și Multi-Touch Retinal Quality Display;

– procesor NVIDIA Tegra 4 cu 2 GB memorie RAM, 16 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD;

– Android 4.2.1 Jelly Bean;

– Wi-Fi, miniHDMI, microUSB, jack de 3.5 mm, dual stereo speakers, controler dedicat cu taste similare cu cele de la PS3 etc;

– baterie de 28.8 Wh / 3000 mAh, 579 gr.

Am avut ocazia să mă joc câteva titluri de top din Google Play și optimizate pentru Tegra 4. Succesul pentru acest device va fi legat de calitatea jocurilor din magazinul Android. Acestea trebuie să te facă a cumpăra un device optimizat precum NVIDIA Project Shield. Mai multe noutăți vor sosi în viitorul apropiat, de ordinul a câteva zile.

Mai multe imagini de la evenimentul NVIDIA pe pagina noastră de Facebook.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.