Hardware

NVIDIA a prezentat modelul GeForce RTX 3060, cea mai accesibilă placă grafică din seria RTX 30. Prețul de pornire recomandat de către producător – 2019 lei.

NVIDIA spune că RTX 3060 livrează performanțe peste RTX 2080 Super. Ar fi optimizată spre a oferi un gameplay de bună calitate în rezoluțiile 1080p și 1440p.

Ce tehnologii sunt încorporate pe NVIDIA GeForce RTX 3060?

  • NVIDIA DLSS (creștere a numărului de fps-uri prin nucleele Tensor și AI, 26 de jocuri sunt compatibile și altele sunt adăugate în fiecare lună);
  • NVIDIA Reflex – reduce latența sistemului / input lag, iar jocurile răspund mai prompt comenzilor (avantaj în multiplayer);
  • NVIDIA Broadcast – îmbunătățiri AI pe partea de sunet și video (fundaluri virtuale, captarea imaginii, reducerea zgomotului de fundal spre a folosi conținutul în chat-uri, Skype și conferințe video).

GeForce RTX 3060 va include modele stock clocked și factory-overclocked (ediții ce urmează a fi dezvoltate de ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY și Zotac).

Alte detalii hardware legate de NVIDIA GeForce RTX 3060:

  • nuclee RT la 2-a generație;
  • a treia generație de nuclee Tensor (transfer de 2 ori mai rapid);
  • 4864 de nuclee NVIDIA CUDA, frecvență boost de 1.67 GHz și 8 GB memorie de tip GDDR6.

Declarație oficială:

Ne apropiem de un sezon al sărbătorilor plin de efecte ray-traced în jocuri precum Cyberpunk 2077Call of Duty: Black Ops Cold WarWatch Dogs: Legion și multe altele”, spune Matt Wuebbling, VP of global GeForce marketing la NVIDIA. „Nu există o metodă mai bună prin care gamerii să se poată bucura de jocuri ray-traced de ultimă generație sau prin care utilizatori care folosesc des aplicații creative să beneficieze de cea mai bună productivitate decât cu un GeForce RTX 3060 Ti sau restul seriei 30.”

Mai multe detalii pe nvidia.com.

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.