Tablete

NVIDIA a anunțat proiectul Kal-El încă din februarie 2011. Se știa că este o platformă quad-core ce urmează a fi integrată pe tablete și smartphone-uri. Asus era printre primele companii ce urma a  lansa o tabletă cu Kal-El, dar a venit o întârziere și probabil că spre sfârșitul anului sau în cel mai rău caz în prima parte a lui 2012 vom avea o tabletă cu Android și Kal-El ce ar trebui să ofere performanțe de top într-un pachet care să rivalizeze cu iPad 2 și viitoarea iPad 3.

Arhitectura multi-core are o sumă de beneficii, iar marea grijă a unui client este dată de consumul de energie. Se pare că un procesor supratactat consumă mai mult decât un procesor quad-core care lucrează la o frecvență mai joasă. Kal-El de la NVIDIA aduce un procesor subtactat care să îndeplinească o serie de sarcini mai ușoare cum ar fi modul stand-by, redare de muzică și chiar video. Celelalte 4 sunt la o frecvență normală și se pot cupla sau decupla în funcție de cerințele celui ce utilizează tableta sau smartphone-ul. Au la bază tehnologia ARM A9.

Kal-El promite:

– consum mai mic de energie și performanță sporită per watt;

– încărcare mai rapidă a paginilor web;

– performanță sporită pentru aplicațiile ce o necesită;

– multitasking mai rapid;

– jocuri cu o grafică mai complexă devin realitate și pe tablete & smartphone-uri.

Via: mobilissimo.ro

Categorii: tablete

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.