Diverse

Am avut ocazia într-un cadru restrâns să testez câteva noutăți NVIDIA: Project Shield, Tegra Note, Xiaomi Mi-3 și accesorii pentru ele. Toate trei mizează pe Tegra 4, un CPU care concurează la nivel al performanțelor cu Qualcomm Snapdragon 800 în zona de top. Avantajul lui Tegra 4 față de Snapdragon 800 ar fi procesarea grafică care se vede, în special, pe partea de gaming unde NVIDIA are un plus sesizabil în fața Qualcomm.

Specificații tehnice pentru NVIDIA Project Shield:

– display de 5 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli și 294 ppi, ecran de calitate retina;

– procesor NVIDIA Tegra 4 quad-core, ULP GeForce, 2 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB;

– Android Jelly Bean în stadiu nativ;

– Wi-Fi b/g/n, dual-band, mini-HDMI, microUSB, bluetooth 3.0, jack de 3.5 mm, 2 x boxe stereo frontale;

– multitudine de elemente de control, joystick clasic combinat cu un display de 5 inch;

– baterie de 28.8 Wh, 579 gr. și 57 mm grosime.

Preț – 299 dolari pe Amazon.com.

La ce poți folosi NVIDIA Project Shield?

În esență este un device cu Android, fără vreo interfață grafică din partea NVIDIA. Nu are 3G / 4G. Se adresează celor care vor să aibă parte de o experiență premium în ce privește jocurile din Google Play. Sunt peste 140 de jocuri optimizate și pentru Project Shield și controalele sale multiple. Pe de altă parte poți extrem de ușor să setezi consola și controalele sale pentru orice alt joc din Google Play. Este un buton dedicat pe care-l poți accesa când ești în joc și setezi fără a ieși din el. Alegi diverse funcții pentru butoane distincte, gamepad mapper.

Este greșit să consideri NVIDIA Project Shield doar drept o consolă Android. Merge a fi conectată la TV de acasă și rulează până la fișiere 4K. Poți controla diverse jocuri pentru PC prin conexiunea făcută cu NVIDIA GeForce Experience, iar Project Shield se transformă în gamepad ad-hoc. Nu există pic de lag între imaginile din joc afișate pe ecranul PC-ului sau pe display-ul de 5 inch al lui Project Shield.

Există și modul consolă. Conectezi NVIDIA Project Shield la un monitor sau TV, ecranul pliat la Shield. Conectezi un gamepad optimizat special pentru asta și te joci, faci browsing etc.

Merită cei 299 dolari, din plin. Păcat că NVIDIA nu importă Project Shield în țara noastră, dar poate li se schimbă planurile din 2014 când cu siguranță vom vedea NVIDIA Project Shield 2.

Categorii: alte-gadgeturi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.