Hardware

NVIDIA RTX 2060 este cel mai nou reprezentant din gama de plăci video a companiei taiwaneze. Este dezvoltată pe arhitectura Turing și dorește a oferi o experiență de gaming la cote înalte, dar la un preț mai așezat. 

Prețul recomandat din România pentru NVIDIA RTX 2060 – 1699 lei.

Ce promite NVIDIA RTX 2060?

  • cu 60% mai rapid față de generația precedentă;
  • peste performanțele atinse de NVIDIA GTX 1070 Ti;
  • capacitatea de a reda Battlefield V cu Ray Tracing la 60 fps;
  • performanțe în unele jocuri de 2 ori mai bune față de ce livra GTX 1060.

RTX 2060 dispune de 6 GB memorie de tip GDDR6 + 240 nuclee Tensor, iar puterea de procesare atinge 52 teraflopi. DLLS provine de la Deep Learning Super Sampling și aduce o rețea neurală spre a livra imagini de calitate cât mai bună.

Declarație oficială:

Gaming-ul de generație următoare începe astăzi pentru milioane de gameri din toată lumea,” a declarat fondatorul si CEO-ul NVIDIA, Jensen Huang, care a prezentat RTX 2060 la începutul CES. “Gamerii care folosesc desktop-ul sunt exigenți, iar RTX 2060 setează un nou standard în acest sens – un preț competitiv, performanțe extraordinare și tehnologie Ray Tracing în timp real care diminuează diferențele dintre filme și jocuri. Este un moment de referință pentru gameri și pentru industria noastră.

Noua placă grafică debutează din 15 ianuarie în sisteme oferite de Acer, Alienware, Dell, HP și Lenovo etc. To din 15 ianuarie vor sosi și versiunile customizate de către ASUS, Gigabyte, Innovision 3D, EVGA etc.

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.