Accesorii inteligente

NVIDIA a lansat prima consolă cu noul procesor octa-core Tegra X1 ce a fost prezentat în cadrul CES 2015. NVIDIA SHIELD aduce cu sine mai multe noutăţi precum sistemul de operare Android TV sau serviciul GRID pentru streaming de jocuri.

Consola este proiectată pentru jocuri din lumea Android, iar multe dintre acestea vor fi optimizate special pentru oferi o experienţă de utilizare excepţională. Printre cele mai răsunătoare jocuri se remarcă Crysis 3, Doom 3 sau Borderlands: TPS. Deoarece este o consolă puternică din punct de vedere hardware, NVIDIA SHIELD va putea rula şi anumite jocuri de pe consolele clasice prin intermediul serviciului de streaming GRID. Acest serviciu va fi unul contra-cost şi va oferi pentru început acces la peste 50 de jocuri de consolă (ulterior vor fi adăugate şi altele).

Specificaţii complete pentru NVIDIA SHIELD:

– procesor NVIDIA Tegra X1 pe 64 biţi şi accelerator grafic Maxwell cu 256 de nuclee ce atinge o putere de 1 teraflop;

– 3 GB memorie RAM şi 16 GB memorie internă ce poate fi extinsă cu un slot card microSD de până la 128 GB;

– conectivitate Wi-Fi 802.11 ac 2×2 MIMO, Bluetooth 4.1, HDMI 2.0, 2 x USB 3.0, micro-USB 2.0;

– sistem de operare Android TV;

– consola va cântări aproximativ 650 de grame.

NVIDIA SHIELD va reda fluent conţinut video în format 4K la 60 fps şi va dispune de funcţii audio cu performanţe remarcabile. Consola va fi disponibilă începând cu luna mai a acestui an la un preţ de 199 de dolari. În pachet veti primi consola, controller-ul, telecomanda şi stand-ul care va permite consolei să stea în poziţie verticală.

nvidia shield

Sursa: nvidia.com

Categorii: alte-gadgeturi

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.