Tablete

NVIDIA vine cu o propunere interesantă. Se numește Tegra Note și este o tabletă dezvoltată de către NVIDIA de la design și până la partea hardware și software cu suport adițional pentru update-urile de software via OTA.

Prețul de retail recomandat – 199 dolari. NVIDIA caută parteneri pentru comercializarea acestui device. Aceștia trebuie să dispună de expertiză regională în vânzări și distribuție.

Specificații pentru Tegra Note:

– display IPS cu rezoluție 1280×800 pixeli;

– procesor Tegra 4 quad-core pe ARM Cortex-A15 și 72 de nuclee pentru acceleratorul grafic ULP GeForce, 16 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB;

– Android în versiunea nativă și update-urile de software livrate OTA de către NVIDIA;

– Wi-Fi b/g/n, microHDMI, microUSB, jack de 3.5 mm;

– 5 Megapixeli și cameră frontală de 0.3 Megapixeli;

– ar oferi autonomie de până la 10h în redare de conținut video la calitate HD.

Alte elemente pe care NVIDIA le-a dezvoltat pentru Tegra Note:

Stylus – cu tehnologia NVIDIA DirectStylus ce transformă un stylus normal într-un element util, aplicații preinstalate pentru a lua notițe;

Sunet – NVIDIA PureAudio ce ar oferi un sound de top prin intermediul boxelor frontale ale device-ului;

Abilități foto și video – filmare slow-motion la 100 fps;

TegraZone gaming – jocuri cu efecte noi, neregăsite pe alte tablete cu Android;

Accesorii dedicate pentru tabletă.

Tableta nu va fi comercializată de către NVIDIA ci printr-o rețea de parteneri. Prețul de 199 dolari pe care NVIDIA l-a avansat este doar cel pe care-l recomandă, nu-l veți găsi neapărat la raft.

Ideea este că în viitorul apropiat vom vedea mai multe tablete cu specificațiile lui Tegra Note la un preț de best buy, tablete ce vor rivaliza fără probleme și cu Google Nexus 7 2013.

Sursa: NVIDIA.com

Categorii: tablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.