NVIDIA Tegra Note – tableta pe care Allview, Evolio, E-BODA, UTOK sau InfoTouch ar trebui să o importe în România

20/11/2013

Alături de NVIDIA Project Shield am avut ocazia să fac un hands-on rapid și la NVIDIA Tegra Note. Este o tabletă de tip ODM pe care NVIDIA dorește să o aducă la nivel global prin intermediul partenerilor / companiilor interesate să-și pună brandingul pe tableta de 7 inch.

Observați abordarea diferită față de NVIDIA Project Shield unde au ales ei să-și facă distribuția și să aleagă canalul de vânzări. Cred că mai degrabă testează interesul pentru Tegra Note, iar dacă se dovedește un succes sunt sigur că vor recidiva. Prima tabletă bazată pe Tegra Note a debutat în Marea Britanie la prețul de 215 euro.

Care sunt specificațiile lui NVIDIA Tegra Note?

– display IPS de 7 inch cu rezoluția de 1280×800 pixeli;

– procesor NVIDIA Tegra 4 quad-core bazat pe ARM Cortex-A15, 16 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB;

– Android Jelly Bean;

– Wi-Fi b/g/n, bluetooth, microUSB, microHDMI jack de 3.5 mm, boxe frontale;

– 5 Megapixeli și filmează la 1080p, știe să filmeze cu până la 100 fps;

– autonomie de până la 10h în redarea video.

Impresiile formate de NVIDIA Tegra Note:

Designul este original și nu poți spune că seamană cu vreo altă tabletă existentă la momentul actual în piață. Modelul adus la București avea și o husă cu rol cover, polivalentă și la nevoie se transforma în stand pentru tableta de 7 inch.

Rulează Android Jelly Bean în stadiu nativ, de aici și posibilitatea de a-i face update de software rapid, fără a fi nevoie să ajustezi interfața grafică etc. Sunt două elemente care atrag la Tegra Note, printre altele. Aici mă refer la hardware-ul puternic ce nu are nici cea mai mică problemă cu aplicațiile și jocurile de top din Google Play + prețul de comercializare situat în jurul pragului a 200 de euro. Tegra Note dispune și de stylus pasiv care la demonstrația făcută de un oficial NVIDIA a impresionat mai tare decât un stylus activ care recunoaște punctele de presiune.

Aștept Tegra Note în țara noastră sub unul dintre brandurile amintite în titlu. Mă declar client nr. 1 din momentul ăsta.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.