Hardware

NVIDIA a prezentat cea mai puternică placă grafică din portofoliul său – Titan V GV100. Este un adevărat monstru ce la 3000 de dolari promite multă putere de procesare. 

Câteva din specificațiile NVIDIA Titan V:

  • 5120 nuclee CUDA și 640 nuclee Tensor;
  • frecvență la 1200 MHz și cu boost urcă la 1455 MHz, 3072-bit și 1.7 Gbps HBM2, 653 GB/sec pentru lățimea de bandă;
  • 12 GB memorie VRAM, L2 Cache de 4.5 MB;
  • 110 TFLOPS în Tensor Performance;
  • proces de manufacturare TSMC 12nm FFN;
  • GPU – GV100 de 815 mm pătrați, TDP de 250W, răcire activă, arhitectură Volta.

Cei ce au cunoștințe minime în ce privește plăcile video NVIDIA, cunosc faptul că seria Titan a debutat în 2013 și a fost gândită de la bun început pentru o nișă aparte. Nu a fost gândit ca un produs pentru gaming la superlativ, ci spre a livra putere de procesare în instituții sau pentru diferite categorii sociale ce au nevoie de editare grafică, să ajute în a transforma un PC într-o adevărată stație de lucru.

Acum să ne înțelegem, rulează orice joc sau aplicație în condiții optime. Rostul său este cel de a livra putere la maxim. Este ca și cum ai avea o mașină de raliu, dar certificată spre a se deplasa și pe drumurile publice.

Apropo, în portofoliul NVIDIA se află și plăcile Tesla V100 și P100 cu au costuri de 10.000 dolari și respectiv 6000 dolari. Titan V pare mai degrabă un deschizător de drum între plăcile grafice hig-end.

Toate detaliile la sursă.

Sursa: AnandTech.com

Categorii: hardware
Tag-uri: NvidiaTitan V

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.