Smartphone

Adevărul este că deşi telefonul este răul necesar din viaţa noastră, pentru foarte mulţi oameni a ajuns chiar o obsesie, aceştia utilizându-l mult prea multe ore în fiecare zi.

Eu personal urăsc foarte mult întâlnirile cu prietenii sau cu familia la care se stă cu ochii în smartphone, deşi, recunosc, chiar şi eu mai fac acest lucru dacă de obicei se discută ceva neinteresant pentru mine.

Revenind la subiect, agenţia de turism FTLO Travel (For the Love of Travel) din SUA a lansat vacanţele fără telefon. Primele astfel de călătorii vor avea loc din februarie 2024, iar turiştii vor sta mai multe zile fără acces la telefon şi tot ce implică acesta (internet, reţele de socializare, filme, muzică etc.)

În timpul călătoriilor turiştii vor primi itinerarii și hărți tipărite, iar detaliile privind orice modificări de ultim moment vor fi afișate în holul hotelului.

Vacanţele fără telefon vor avea loc în Italia (Roma și Florența), Cuba (Havana), Portugalia, Mexic, Costa Rica și Islanda, iar ghidul agenţiei de turism va purta cu el un telefon ce va fi folosit strict în caz de urgenţe.

Fondatoarea și CEO-ul FTLO Travel, Tara Cappel, a declarat presei americane că „În era digitală de astăzi, am devenit din ce în ce mai dependenți de smartphone-urile noastre, iar acest lucru are un impact negativ asupra bunăstării noastre mentale și a capacității noastre de a fi prezenți. Eliminând această distragere a atenției, călătorii se pot implica pe deplin în destinația pe care o vizitează, pot fi mai prezenți și se pot conecta pe deplin cu locurile pe care le vizitează.”

Să fie oare acesta trendul în viitorul apropiat ?

Sursa: g4media.ro, sursa foto