Accesorii inteligente

Acest articol este de interes pentru mine şi pentru alte sute de mii de români ce suferă de miopie. În prezent miopia se poate corecta doar prin ochelari / lentile de contact sau prin operaţie laser (chirurgie refractivă). Pentru cei ce nu ştiu ce este miopia, vă las aici un scurt rezumat al acestui defect de vedere.

Kubota Pharmaceutical Holdings, o companie japoneză, a creat o pereche de ochelari inteligenţi ce vor putea vindeca miopia fără operaţie. Se pare că aceşti ochelari denumiţi Kubota Glasses vor proiecta pe retină o imagine special modificată pe care ochiul va încerca să o focalizeze forţând astfel musculatura specifică, rezultatul acestui proces fiind corectarea erorii de refracţie, cauza miopiei.

Kubota Glasses se află acum în etapa de testare, utilizatorii fiind nevoiţi să poarte aceşti ochelari între 60 şi 90 de minute zilnic. Compania japoneză vrea să afle în această perioadă de testare răspunsul la întrebarea de 100 de puncte: cât timp trebuie purtaţi aceşti ochelari pentru ca efectul de corectare a miopiei să fie ireversibil ?

Compania japoneză intenţionează să lanseze Kubota Glasses şi la nivel global, însă pentru moment este prematur să estimăm o dată anume.

Sursa: asia.nikkei.com