O istorie rapidă a evoluției mele în telefoane mobile

11/02/2013

Evolio are un concurs interesant pe tema: Prima dragoste de gadget-uri. Se adresează bloggerilor și poți participa dacă îndeplinești o mică condiție: minim 2 articole pe săptămână de-a lungul ultimului an. Mă rog, ideea este să ai un blog cât de cât activ.

Cred că gadget-ul de care suntem cei mai apropiați este telefonul mobil, de cele mai multe ori îl întorci zilnic pe toate fețele, îl folosești pentru tot felul de sarcini și mai ales dacă-i un smartphone. Îți simți lipsa dacă-l uiți acasă și apare o mică dramă la nivel individual dacă-l pierzi.

M-am gândit că ar fi ok să parcurgem împreună o rememorare a telefoanelor pe care le-am avut. Eu nu pot să dau decât exemplul personal, dar prin intermediul comentariilor vă invit să prezentați evoluția voastră.

1. Alcatel OT-320

Alcatel-OT-320

Primul meu telefon, achiziționat în 2003 la sfârșitul primului an de facultate. Și când te gândești că acum au telefoane și cei de la grădiniță până la nivel de bunic. Știu că l-am cumpărat de la Connex cu abonament și eram tare mândru că aveam un abonament cu 500 de minute la un cent, nu știu dacă vă mai amintiți oferta respectivă. Minutele erau valabile doar în weekend sau seara, ceva de genul.

Știu că i-am stricat mufa pentru încărcător și de aici s-a ales praful de respectivul telefon care la vremea respectivă atrăgea prin faptul că nu avea antenă și era destul de compact, ușor.

2. Nokia 8310

orange-nokia-8310e

Un telefon cumpărat la mâna a doua de la un amic, și-a făcut treaba. Era finuț, mai ușor și mai compact decât OT-320, am impresia că Nokia 8310 se încadrează printre cele mai ușoare Nokia. Bateria l-a trădat și a trebuit să fac schimbul de generație după 1 an și ceva.

3. Samsung X660

1195813354samsung_sgh_x660

Cumpărat din primele mele salarii, la liber și fără semnarea unui contract. Era în oferta Altex la un preț destul de bun, sub 300 de lei și pe la multe magazine online costa peste 450 de lei. Avea cameră de 0.3 Megapixeli, display color și clapetă, din păcate nu avea și funcția de mp3 player sau slot pentru microSD. Apăruse un Motorola cu clapetă ce avea aceste funcții și țin minte că nu prea aveam ce face cu X660. Bateria era cu tot cu capac și s-a rupt o chestie de susținere, așa a trebuit să fac pasul spre următorul telefon.

4. Samsung E590

305442_0_original

Țin minte că m-am uitat îndelung după el pe YouTube, știam care-i sunt toate accesoriile, cum arată cutia, ce știe să facă. A fost un mare pas înainte. Dacă-mi aduc bine aminte l-am cumpărat prin 2007 / 2008. Micuț, drăguț, ziceai că este o cameră foto în care a fost ascuns un telefon. Și acum este prin familie, pe la o rudă și se ține bine. Avea o cameră foto destul de ok  de 3 Megapixeli și puteam pune muzică pe îndelete.

5. Samsung S5230

Samsung-S5230

L-am cumpărat în 2009. Era primul meu telefon cu touchscreen, am pus câteva impresii legate de el pe blog și numărul de vizitatori unici pe zi s-a dublat, de la vreo 2 – 300 ajunsesem la 4 – 500 unici. Toți intrau să afle detalii legate de Samsung S5230, cred că și acum dacă mă uit în arhivă este unul dintre cele mai vizitate articole cu peste 100.000 de views și peste 1000 de comentarii. A fost și primul telefon pe care l-am pierdut. Era ok pentru vremea respectivă. Îl cumpărasem de la Cosmote, a costat în jur de 150 de lei cu unul dintre abonamentele lor de bază.

6. Samsung i550

samsung_i550

După ce am pierdut pe S5230 m-am reorientat spre Samsung i550, o premieră și aici – primul smartphone, deși era destul de departe de ideea unui smartphone veritabil. Avea 3G, dar nu și Wi-Fi, includea GPS. Uimea în sens pozitiv la camera foto, prin trackball-ul care nu s-a stricat în timp și acum îl am prin sertar.

7. LG Optimus One P500

LG-Optimus-One

Primul meu smartphone cu Android și a însemnat revenirea la Vodafone, abonament de peste 15 euro cu 500 MB de trafic via 3G incluși. Telefonu nu era rău deloc, dar deja am început să testez telefoane de top și îmi doream să am un smartphone rapid și la care bateria să treacă pragul unei zile.

8. Samsung Galaxy Nexus

Samsung-Galaxy-Nexus

Smartphone-ul de care sunt cel mai mulțumit, am testa LG Nexus 4, dar nu mi se pare a fi nevoie să fac achiziția. Nu am ce să-i reproșez lui Galaxy Nexus: design plăcut, grip bun, display de top cu rezoluție HD, suficientă putere de procesare pentru 99% din aplicațiile existente în Google Play.

Lista voastră de telefoane cum ar arăta? Care sunt exemplarele ce v-au trecut prin mână?

Acest articol face parte din concursul Prima dragoste de gadget-uri organizat de Evolio. 

Pentru a vă stimula să împărtășiți experiența voastră privind evoluția în telefoane mobile punem la concurs o baterie Oyama de 4000 mAh.

Bateria va fi adjudecată de către unul dintre cei care comentează la acest articol până pe data de 1 martie. tragerea la sorți se face cu Random.org pe 2 martie.

Orice like sau tweet este binevenit.

Update: Am fost puțin ocupat în ultima perioadă și luni voi face tragerea la sorți. Mulțumesc pentru înțelegere.

Update: Extragerea a fost făcută cu Random.org și câștigătorul este Claudiu Sima pe care o să-l căutăm în curând pe mail spre a stabili toate detaliile.

Îmi cer scuze de întârziere și toate cele bune.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.