Smartphone

Legea Educaţiei se pregăteşte pentru o nouă rundă de modificări, iar una dintre acestea are legătură cu folosirea telefoanelor mobile în timpul orelor.

Conform unui amendament susţinut de Ligia Deca (ministrul Educaţiei) votat săptămâna aceasta în comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor, începând cu anul şcolar viitor va fi interzisă folosirea telefonului mobil în timpul cursurilor din învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial (adică de la grădinţă, până la clasa a 8-a inclusiv). În caz contrar, profesorii vor putea confisca device-urilor pentru a le preda ulterior părinţilor.

Amendamentul votat şi susţinut de parlamentari prevede negru pe alb că “utilizarea unui telefon mobil sau a oricărui alt echipament de comunicații electronice de către un elev este interzisă pe perioada cursurilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial”.

Situaţia este mult mai permisivă când vine vorba de elevii de liceu, reglementările rămânând cele uşor limitative din ROFUIP (Regulament – cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar). Într-o traducere liberă, fiecare liceu are libertatea de a decide dacă permite sau nu accesul la ore cu telefoane mobile.

Adevărul este că filmuleţele acelea intrigante de pe TikTok le făceau copiii de 6 – 7 ani, acolo era marea problemă. Nici de această dată nu a fost rezolvat fondul problemei.

Sursa: g4media.ro