Diverse

Începând cu 18 ianuarie în Maroc se testează primul tren de mare viteză existent pe continentul african. Proiectul a fost demarat în 2011 printr-un parteneriat cu Franţa şi urmează să devină operaţional începând cu 2017.

Testele sunt realizate pe linia de cale ferată din staţia Sidi Taibi şi au ca scop verificarea parametrilor de frânare, recepţionare a energiei şi vitezei. Primul tren de mare viteză din Africa va putea transporta până la 533 de persoane şi va avea o viteză maximă de 320 km / h. Prima garnitură va face legătura între Tangier şi Casablanca şi va reduce timpul actual de călătorie de 5 ore la 2 ore.

Dacă din Africa primim astfel de noutăţi, în România singurul tren mai de Doamne-ajută al celor de la Softronic aduce ropote de aplauze de la românaşi doar pentru că oferă aer condiţionat, Wi-Fi, automate de cafea sau dulciuri şi o banală curăţenie. Asta în condiţiile în care viteza medie cu care circulă un tren de călători în România este de 43 km / h. Oare vom prinde în viaţa asta un tren de mare viteză în ţara noastră? Măcar pe ruta Bucureşti – Constanţa ?

Sursa: maroccoworldnews.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.