Software

Deși Android N se află în fazele inițiale ale producției, fiind disponibil momentan sub formă de Developer Preview pentru câteva terminale Nexus, asta nu înseamnă că membrii comunității XDA stau degeaba și așteaptă pe cei de la Google să facă publică versiunea finală. Acesta este și cazul lui Chainfire, dezvoltatorul SuperSU, ce deja a făcut publică o versiune CF-Auto-Root capabilă să obțină accesul ROOT pe Android N Developer Preview.

Deocamdată această versiune este una de teste, însă mulți utilizatori XDA au confirmat funcționarea corectă iar Chainfire menționează că în următoarele săptămâni aceasta își va face loc în versiunea stabilă a CF-Auto-Root. Însă înainte de a merge mai departe trebuie să ții cont că Android N este o versiune nouă, cu multe modificări, iar unele aplicații ce necesită acces ROOT încă nu sunt complet compatibile cu versiunea Developer Preview. Mai multe detalii vei găsi accesând acest post Google+.

ATENȚIE! Acest tutorial nu va șterge datele și informațiile personale stocate în memoria telefonului DECÂT dacă ai bootloaderul blocat (locked). Însă este recomandat ca înainte de a merge mai departe să faci un backup al datelor și informațiilor personale stocate în memoria telefonului. Mai multe detalii despre acest proces vei găsi făcând click aici.

De ce ai nevoie?

 • un terminal Nexus 6, Nexus 9, Nexus 5X sau Nexus 6P cu Android N Developer Previewlink
 • USB Debugging și Allow oem unlock activate în Settings -> Developer options. Dacă acest meniu nu este vizibil, accesează Settings -> About phone și apasă de 7 ori consecutiv pe Build number.
 • un PC cu Microsoft Windows
 • un cablu de date de calitate, de preferat cel original (OEM)
 • drivere corecte instalate – Google USB Driver
 • CF-Auto-Root pentru terminalul tau – linkuri mai jos
 • răbdare

1. Descarcă versiunea de CF-Auto-Root corespunzătoare terminalului tău și dezarhivează fișierul .ZIP într-un folder ușor accesibil (ex. Desktop) astfel încât structura folderului tău să semene cu cea din imaginea de mai jos.

 • Nexus 6 (shamu) – link
 • Nexus 9 (volantis) – link
 • Nexus 9 LTE (volantisg) – link
 • Nexus 5X (bullhead) – link
 • Nexus 6P (angler) – link

Obtine accest ROOT pe Android N Developer Preview

2. Închide telefonul și pornește-l în modul bootloader. Pentru acest lucru va trebui să apeși simultan tastele Volum – și Power.

3. Conectează telefonul la PC folosind cablul de date.

4. Rulează fișierul root-windows.bat din folderul obținut la primul punct. Ți se va deschide o fereastră asemănătoare cu cea din imaginea de mai jos. Aici va trebui să apeși orice tastă PC pentru a începe procesul de obținere a accesului ROOT.

Obtine accest ROOT pe Android N Developer Preview

La sfârșitul procesului terminalul tău va reporni automat în modul normal.

Felicitări! Ai obținut acces ROOT pentru Android N Developer Preview pe un terminal Nexus compatibil.

Dacă întâmpini probleme, ai întrebări sau nelămuriri te rog să folosești secțiunea de comentarii.

Sursă: XDA-Developers