În urmă cu peste 20 – 25 de ani erau așa-numitele console Terminator pe care le conectam la TV-urile de atunci. Acum au apărut console wireless ce încearcă cumva să recreeze experiența de la vremea respectivă.

„Consolă” wireless cu peste 10.000 de jocuri retro – 21.38 euro cu livrare din depozit european și transport gratuit. Livrarea se face din China. TomTop spune că nu ar fi nevoie de plata TVA pentru că ei s-ar ocupa de acest aspect.

Este un fel de stick HDMI pe care-l conectezi la TV. Rulează Linux Retroarchiopen Soucer System peste un procesor GB2 pe ARM Cortex-A7, 256 MB RAM de tip DDR3 și 128MB memorie flash. În pachet sunt incluse pe lângă așa-numita consolă și două gamepad-uri, dar și un cablu de extensie HD.

Înțeleg că ar putea rula peste 10.000 de jocuri retro.

Nu am folosit și sunt sceptic când mă uit la prețul afișat. Gamepad-urile sunt clonate după cele de la PlayStation.

Acum nu spun neapărat că nu ar oferi o experiență de utilizare decentă pentru prețul afișat. Ar putea fi o metodă prin care să arătați și tinerei generații pe TV-ul din living cu ce vă delectați la vârsta lor în materie de jocuri. Până la urmă nu presupune cine știe ce efort financiar.

Am văzut că sunt și console portabile cu preț în jurul a 50 – 100 – 150 lei, dar acolo cred că este pur și simplu vorba de noroc dacă achiziționezi una care să funcționeze pentru mai mult de câteva sesiuni.

Acest articol este susținut de către TomTop. 

Categorii: console

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.