Dacă sunteți în căutarea unui smart TV pe diagonală mare, iar bugetul este limitat la 1000 euro aș spune că este deja un smart TV de luat în calcul.

Și când spun diagonală mare nu mă refer la 189 cm, deja aici sunt televizoare de pe la 3500 – 4000 lei ci la un nivel superior – 215 cm.

Televizor TCL LED 85P735 de 215 cm – reducerea de 15% îl aduce sub pragul a 4900 lei.

Îl găsiți pe diferite diagonale, de la 108 cm, 126 cm, 139 cm, 164 cm, 191 cm și până la 215 cm. Aș spune că nu atrage strict prin diagonala sa mare, dar și prin specificațiile oferite.

Este un smart TV cu certificare Dolby Vision pentru imagine și Dolby Atmos pentru sunet, dispune de 3 x HDMI 2.1 pe partea de conectivitate și tehnologia ALLM – Auto Low Latency Mode. Difuzoarele integrate au putere de 30W RMS. Rulează Google TV și face parte din generația 2022 de smart TV-uri TCL.

TCL este un brand din China ce crește susținut pe piața de televizoare. Ei și cu Hisense încep a avea un rol din ce în ce mai important la nivel global și concurează nume cu vechime precum LG și Samsung.

Statista ne spune că Samsung a fost lider în 2022 cu 19.6% din piață, iar pe locurile 2 și 3 s-au aflat LG și TCL – ambele cu 11.7% (probabil, o diferență infimă între cele două companii). Pe locurile 4 și 5 s-ar afla Hisense cu 10.5% și Xiaomi cu 6.2%.

Interesant este că Sony și Panasonic aproape că nici nu mai apar prin topurile de profil. Eram înclinat să amintesc și de Sharp, doar că încă din 2015 au vândut fabrica și numele către Hisense.

Cred că TCL și Hisense au toate șansele să-și crească marketshare-ul și în România. Trebuie doar să vină cu oferte din ce în ce mai atractive, așa cum este cea descrisă mai sus.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.