Tablete

Olivetti, brandul de pe vremea masinii de scris, a lansat tableta OliPad care rulează Android şi vine cu un display de 10 inch. Olivetti OliPad este disponibil de astăzi în toate magazinele TIM și Telecom din Italia. Comprimatul se va baza pe platforna Nvidia Tegra 2 și va utiliza sistemul de operare Google Android 2.2

Noua tabletă costă aproximativ 400 euro și va dispune de un display touch screen de 10.1 inch, rezoluție de 1024 x 600 pixeli. De asemenea, va utiliza un procesor Nvidia Tegra 2 și sistemul de operare Google Android 2.2 Froyo. Tableta dispune de o ieșire HDMI, un cititor de carduri micro SD și port USB. Olivetti OliPad dispune de un web cam de 1.3 megapixeli, iar spațiul de stocare este de 16 GB SSD NAND Flash, conectivitate Wi-Fi, Bluetooth și 3G.
Dimensiunile tabletei sunt 253 mm x 164 mm x 13.9 mm și cântărește aproximativ 780 grame. Tableta va avea de asemenea la dispozitie un magazin de aplicații special denumit Olivetti Application Warehouse, de unde utilizatorii vor putea descarca fișiere și aplicații.

OliPad va concura cu tabletele unor mari companii precum Apple, Samsung sau Motorola.

Sursa: Engadget