Diverse

OLX România ne informează că a încheiat un parteneriat cu Poliţia Română, unul gândit să sporească eforturile de prevenire şi de combatare a fraudelor de pe platformă şi din mediul online.

Acest parteneriat a fost oficializat în cadrul vizitei recente a reprezentanților Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București la sediul OLX. Aceasta a inclus o sesiune de formare condusă de experții Departamentului de Fraude OLX, special concepută pentru unitatea de prevenire a criminalității a poliției și pentru elevii liceelor locale.

„Această colaborare cu Poliția Română este o dovadă a angajamentului nostru de a crea o piață online mai sigură. Prin informarea autorităților și educarea tinerei generații, luăm măsuri proactive pentru a reduce frauda online și pentru a spori încrederea utilizatorilor în platforma noastră.” a declarat Robert Marcu, reprezentantul Departamentului AntiFraudă OLX România.

OLX România intenționează să continue acest efort colaborativ printr-o serie de sesiuni de formare și campanii de conștientizare, vizând să acopere un public mai larg în toată România. Inițiativele viitoare se vor concentra pe integrarea tehnologiilor avansate de detectare a fraudelor și pe extinderea resurselor educaționale disponibile pentru public.

Adevărul este că la câte ţepe se dau în mediul online, o campanie de informare nu strică. Prevenirea este o soluţie foarte bună, însă personal cred că Poliţia Română ar trebui să se implice mai activ în situaţiile de fraudă, mai ales că mediul online este uriaş şi destul de limitat în pârghii pentru a prinde făptaşii.