Acum câteva săptămâni am observat că a apărut o categorie nouă de produse pe PCgarage – RENEWD. Sunt de fapt produse recondiționate ce își doresc să devină o alternativă la achiziția de pe Olx a iPhone-urilor S-H. 

Piața de recondiționate din România a luat avânt cu ofertele Orange. Doar că prea puține persoane au prins telefoane mobile la prețurile respective (unele de-a dreptul excelente, au avut iPhone X la puțin peste 500 euro chiar de curând).

RENEWD a pornit din Olanda, iar în spatele său se află un service ce repară produse Apple. Mă aștept ca pe viitor să-și extindă paleta de gadgets, cine știe s-ar putea să vedem și dispozitive non-Apple (dacă-mi permiteți termenul).

Care sunt avantajele oferite de către compania olandeză aflată în spatele brandului RENEWD?

  1. Garanția de 2 ani de zile;
  2. Pickup & return pe partea de garanție;
  3. Produse testate din mai toate punctele de vedere înainte de a fi vândute;

Care ar fi singurul ușor dezavantaj la momentul actual?

În oferta PCgarage găsiți: 

iPhone 5S cu 16 GB stocare – 999 lei;

iPhone  6 cu 16 GB stocare – 1399 lei;

iPhone 6S cu 16 GB stocare – 1799 lei;

iPhone 6s cu 64 GB stocare – 2099 lei.

Aș spune că la capitolul Preț mai este loc de umblat. iPhone 5S îl găsiți pe la 1000 lei fără a fi recondiționat, aspect valabil și pentru 6, 6S cu 16 GB. Modelul cu 64 GB stocare este ceva mai atractiv, cu o excepție nu prea-l găsești sub 2700 lei de nou.

Am primit un iPhone 6s de 64 GB și o să-i fac o mică prezentare într-un articol separat. Pachetul arată diferit față de ceea ce primești de obicei când cumperi un iPhone. Detalii în galerie.

Până la a ajunge să lupte cu OLX trebuie să vedem costuri ceva mai bune în bătălia cu respectivele produse nou nouțe. Pe OLX cele mai atractive sunt telefoanele mobile cumpărate la abonament și vândute pe repede înainte (prelungire de contract, fidelizare).

Care sunt avantajele și dezavantajele OLX?

  • costuri bune spre foarte bune, în anumite situații punctuale – principalul punct PRO;
  • nu ai garanția că produsul funcționează fără probleme, nu îl poți returna în 14 zile, este și puțin noroc la mijloc;
  • urme de uzură ceva mai serioase, de la caz la caz;

Aștept opiniile voastre în secțiunea de comentarii. Nu aș recomanda nimănui să cumpere un iPhone sub 6s, un telefon ce se descurcă destul de bine la nivel de cameră foto și video, cu suport software pe încă 1 – 2 ani.

Observați cât de bine se păstrează valoarea unui iPhone față de un Android ce se devalorizează mult mai rapid.

Update: Produsele RENEWD le găsiți și în oferta Cel.ro și evoMAG.ro.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.