Accesorii inteligente

Se pare că această nişă a ceasurilor inteligente prinde aripi şi din ce în ce mai mulţi producători se ambiţionează să lanseze un asemenea device. Dacă la început acestea erau dezvoltate doar de producători de gadget-uri inteligente (smartphone-uri, tablete, televizoare etc.), se pare că în ultima vreme şi-au anunţat interesul şi producători de ceasuri. Unul dintre aceştia este Omate, care a lansat două noi smartwatch-uri: Omate Racer şi Omate Roma.

omate-roma

Omate Roma

Ca puncte comune, ambele ceasuri vor utiliza un sistem de operare propriu, vor funcţiona pe baza procesorului MedieTek MT2502 Aster (procesor creat special pentru smartwatch-uri entry-level), vor suporta conectivitate 2G, Bluetooth şi Wi-Fi, iar autonomia garantată de producător va fi de cel puţin 4 zile. Atât Omate Racer, cât şi Omate Roma vor avea rol de informare pentru utilizatori, având posibilitatea de a citi diverse notificări primite pe smartphone/tabletă.

omate-racer

Omate Racer

Omate Racer va fi dispnibil la precomandă în perioada 5-15 ianuarie pe site-ul producătorului la un preţ de 99 dolari, urmând ca după această data preţul de comercializare să se stabilizeze la 129 dolari. Despre Omate Roma nu avem informaţii cu privire la disponibilitate, dar ambele device-uri vor fi comercializate din martie în Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie prin intermediul Richline Group.

omate racer

Sursa: Engadget.com

Categorii: alte-gadgeturi

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.