Hardware

Se pare că în 2020 cei de la OmniVision nu vor să mai stea în umbră în lumea telefoanelor inteligente şi lansează cu încredere senzorul OmniVision OV48C. Oficialii companiei spun că acesta este comparabil cu senzorul de 108 Megapixeli de la Samsung, chiar dacă au păstrat limita la 48 Megapixeli.

OmniVision OV48C măsoară 1/1.33 inch (exact ca Samsung ISOCELL Bright HMX), vine cu pixeli de 1.2µm şi tehnologie Quad Bayer care permite realizarea de fotografii la rezoluţie standard de 48 Megapixeli sau la rezoluţie de 12 Megapixeli prin utilizarea tehnicii pixel binning.

Noul senzor OmniVision poate realiza capturi video la rezoluţie 8K (fără binning), 4K la 60 fps (prin binning), cât şi capturi slow motion de 1080p cu 240 fps şi 720p cu 360 fps.

Compania americană a mai integrat şi tehnologia PureCel Plus (echivalentul ISOCELL) pentru rezultate mult îmbunătăţite în special în condiţii de low-light.

Producătorii de smartphone-uri interesaţi au posibilitatea să testeze noul senzor OmniVision chiar din această lună.

Sursa: ovt.com

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.