Telefoane Mobile

După integrarea aproape completă de anul trecut în business-ul Opoo, cei de la OnePlus şi-au schimb strategia la 180 de grade, în prezent lansările de noi smartphone-uri fiind oarecum haotice (sau cel puţin nu le înţelegem noi, încă).

Până în 2021 anunţurile OnePlus aveau o oarecare predictibilitate, însă acum aceasta lipseşte cu desăvârşire. În prima parte a acestei luni a fost lansat flagship-ul OnePlus 10 Pro, însă doar în China. Varianta globală a acestuia urmează a debuta undeva prin aprilie împreună cu OnePlus 10 (acesta nu a fost încă anunţat oficial, dar va urma în zilele următoare, pentru început tot în China).

Anul trecut a fost lansat OnePlus 9RT ca opţiune doar pentru India, însă în 2022 se pare că va exista un OnePlus 10R ca variantă pentru piaţa asiatică. Prezentarea acestuia ar urma să aibă loc în trimestrul al doilea (perioada aprilie – iunie), iar primele surse ne menţionează următoarele specificaţii:

  • ecran AMOLED cu rezoluţie FullHD+ şi rată de refresh de 120Hz;
  • procesor octa-core MediaTek Dimensity 9000 pe 4nm cu Mali-G710 MP10 GPU;
  • cel puţin 8 GB RAM + cel puţin 128 GB spaţiu de stocare.

Iniţial se dorea ca MediaTek Dimensity 9000 să fie integrat pe OnePlus 10, însă acesta nu dispune de conectivitate 5G mmWave, cea folosită la scară largă în Statele Unite ale Americii. În aceste condiţii este foarte probabil ca OnePlus 10 să vină tot cu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, iar acest OnePlus 10R să fie disponibil regional în zonele cu conectivitate 5G Sub-6 (aşa cum am spus şi mai sus, zona asiatică în mod special).

Sursa: androidcentral.com

Categorii: oneplus

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.