Software

OnePlus a testat o versiune beta a Android 6.0 Marshmallow pentru flagship-ul său din 2015. Au ratat data promisă clienților pentru realease-ul final, iar astăzi într-o postare de pe forumul companiei au lansat update-ul OTA pentru Oxygen  3.0.2 bazat pe Android 6.0.1 Marshmallow. 

Oxygen OS este un custom ROM ce păstrează interfața grafică specifică Android 6.0 Marshmallow în stadiu nativ, dar adaugă diverse tips & tricks ce întregesc experiența în utilizare smartphone-ului.

Noutățile aduse de Oxygen 3.0.2 pe OnePlus 2:

  • Android 6.0.1 Marshmallow;
  • modul Doze ce permite creșterea autonomiei;
  • performanțe mai bune pentru întreg sistemul de operare;
  • îmbunătățirea recunoașterii amprentei de către cititorul încorporat;
  • interfață nouă pentru aplicația camerei foto și video, autofocus optimizat;
  • codecul Dirac HD Sound înlocuiește MaxxAudio and Tuner;
  • aplicațiile pot fi setate a rămâne blocate în secțiunea Aplicații Recente, pentru un multitasking îmbunătățit;
  • selecția operatorului pentru traficul de date, apeluri și mesaje rămâne pe setarea făcută de utilizator.

Mai bine mai târziu…, dar parcă prea târziu. Mă așteptam la o reacție mai rapidă a OnePlus în ce privește portarea celui mai nou software Android, 7 luni ca să aduci 6.0 Marshmallow în ediție finală pe OnePlus Two, OnePlus X fără update de la 5.1 spre 6.0… Multe puncte în suspans, își pierd un principal punct PRO în fața concurenței tradiționale. Mai ales dacă vă amintiți că OnePlus One venea cu CyanogenMod și era visul dezvoltatorilor de aplicații, alternativă fezabilă la linia Nexus.

Sursa: OnePlus.net

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.