OnePlus 3: Obtine acces ROOT pe Android 6.0.1 Marshmallow Software

OnePlus 3 este flagshipul acestui an al companiei OnePlus, iar dacă e să ne luăm după succesul telefoanelor produse de aceștia în trecut, 3-ul va fi un device dorit, și achiziționat, de mulți dintre noi.

Deja am trecut prin pașii necesari deblocării bootloaderului și cei pentru a instala custom recovery-ul TWRP, iar în acest tutorial vom termina procesul de “eliberare” a unui terminal Android obținând accesul ROOT cu ajutorul celor două tutoriale precedente.

ATENȚIE! Acest tutorial nu va șterge datele și informațiile personale stocate în memoria telefonului. Însă este recomandat ca înainte de a merge mai departe să faci un backup al datelor și informațiilor personale stocate în memoria telefonului. Mai multe detalii despre acest proces vei găsi făcând click aici.

De ce ai nevoie?

  • un terminal OnePlus 3 cu USB Debugging și OEM unlocking activate în Settings -> Developer options. Dacă acest meniu nu este vizibil, accesează Settings -> About phone și apasă de 7 ori consecutiv pe Build number.
  • custom recovery-ul TWRPlink
  • SuperSU în format .ZIP – link
  • răbdare

1. Descarcă fișierul SuperSU în format .ZIP direct de pe telefon. Dacă nu dispui de o conexiune de date (mobilă/WiFi) atunci poți folosi un PC pentru a descărca fișierul ca după să-l transferi în memoria internă a telefonului.

2. Închide telefonul și pornește-l în modul recovery. Pentru acest lucru va trebui să apeși simultan tastele Volum – și Power.

3. Odată ajuns în meniul TWRP (Team Win Recovery Project), accesează secțiunea Install și localizează fișierul SuperSU descărcat la primul pas.

OnePlus 3: Obtine acces ROOT pe Android 6.0.1 Marshmallow

4. Selectează fișierul SuperSU în format .ZIP și confirmă instalarea lui glisând către dreapta cursorul Swipe to Confirm Flash.

OnePlus 3: Obtine acces ROOT pe Android 6.0.1 Marshmallow

5. Odată finalizat procesul de instalare a SuperSU selectează opțiunea Reboot system pentru a reporni telefonul în modul normal.

Felicitari! Ai obținut acces ROOT pe un telefon OnePlus 3 ce rulează Android 6.0.1 Marshmallow. Poți confirma acest lucru instalând din Play Store o aplciație precum Root Checker.

Dacă întâmpini probleme, ai întrebări sau feedback pentru noi te rugăm să folosești secțiunea de comentarii.