OnePlus 5T – unboxing și primele impresii

28/01/2018

OnePlus 5T este un fel de Nexus în ediție 2017 / 2018. Nexus-urile au fost apreciate pentru raportul preț / specificații și sistemul de operare Android în stadiu nativ + suport software de la Google. 

OnePlus 5T are un preț mai bun față de alte telefoane flagship de la companii concurente. Nu au făcut rabat în ce privește calitatea ecranului, cel mai bun hardware la momentul actual etc. Adăugam un Oxygen OS ce-și trage rădăcinile din Android nemodificat ca UI (câteva tips & tricks pe ici, pe colo, nimic cu adevărat major). Nu avem suportul Google, dar la nivel de custom ROM îl consider a fi printre smartphone-urile cu o adevărată comunitate în spate.

Trebuie să mulțumesc celor ce și-au cumpărat smartphone-ul OnePlus 5T prin link-ul de aici. Au primit un voucher de 20 euro pentru achiziția de accesorii la pachet cu terminalul. Nu trebuie să mă ascund, au fost peste 70 de comenzi și astfel am putut achiziționa fără niciun cost suplimentar un OP5T cu 6 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare. Transportul rapid cu livrare în trei zile ar fi fost 19.99 euro, dar am prins o promoție și a costat 9.99 euro. Cu transportul normal este o taxă de 6.99 euro și ajunge în 7 – 10 zile (de la caz la caz).

Material video:

httpvh://youtu.be/S5KoCeZrjDU

În pachet dați de smartphone, husă de protecție, manual cu instrucțiuni de utilizare, agrafă pentru slotul dedicat celor două cartele de tip nanoSIM, încărcătorul DashCharge pe 5V / 4A și cablu USB type-C – USB.

De notat aici ar fi atenția la detalii, cât de bine sunt aranjate toate prin cutie, nu au făcut vreun rabat calitativ și încearcă să impresioneze direct de aici. Plus că sunt accesorii de bună calitate (cablul spre exemplu). Lipsesc căștile, dar am unele achiziționate în urmă cu câteva zile când am vrut să verific dacă plătești fix suma afișată în shop sau se aplică vreo taxă din partea băncii și un curs diferit (cei ce urmăresc site-ul cred că-și amintesc discuția).

OnePlus 5T a sosit în varianta pe negru, cu 6 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare. Prețul pe OnePlus.net – 499 euro. Îl puteți achiziționa și cu 8 GB RAM și 128 GB stocare.

Este unul dintre ultimele vârfuri de gamă pe Android ce aduce o carcasă unibody metalică, majoritatea au început să aducă sticlă în partea spate și aș face pariu că vom găsi asta și la viitorul OnePlus 6. Mi-a amintit puțin de modul în care arătau HTC-urile prin 2013 – 2014. Este ușor alunecos și recomand husa din pachet, marginile nu conferă grip suficient. Plus că telefonul urcă ca ecran la 6.01 inch (raport display / corp de 80%, 401 ppi, rezoluție de 2610×1080 pixeli cu aspect 18:9).

Apropo de ecran, nu mă așteptam să fie atât de bun. Culorile par date puțin pe modul vivid, ușor suprasaturate față de Super AMOLED-ul de pe GALAXY S8 Plus, dar știu destule persoane ce preferă un astfel de panel. Mi-a plăcut luminozitatea, intensitatea culorilor. Nu s-a făcut rabat din acest punct de vedere, respectă standardele DCI-P3 și aș spune că la prima vedere mi se pare a fi superior a ceea ce găsești pe Huawei Mate 10 Pro sau cel puțin, se bat de la egal la egal.

Rulează Android 7.1.1 Nougat când îl deschizi din cutie și a primit update la Android 8.0 Oreo (modelul meu nu a trecut pe cea mai nouă iterație, dar mă ocup de asta în minutele următoare ca să-l aduc la zi la nivel de versiune software). Avem un Android cu bloatware aproape inexistent, cu interfață nativă, puține modificări prin zona de setări.

Camera duală iese puțin în evidență, de aici și necesitatea husei de protecție din pachet. Are un singur difuzor la bază și pot să spun că livrează cu adevărat un sunet puternic. OnePlus nu a renunțat la jack-ul de 3.5 mm și îl regăsiți la bază alături de portul USB type-C. În lateral dreapta se află butonul de power și slotul pentru cele două cartele nanoSIM, în lateral stânga se află un slider pentru activarea rapidă a modului silențios și tasta dedicată pentru reglarea volumului.

Recenzia va sosi peste câteva zile, închei printr-o mică galerie cu imagini.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.