Telefoane Mobile

Pe 14 mai OnePlus va lansa oficial noile smartphone-uri OnePlus 7 şi 7 Pro. Ultimele teasere apărute confirmă importanţa pe care producătorul o acordă modelului Pro, unul prin care se încearcă o luptă la baionetă cu spuma telefoanelor inteligente.

Nu doar caracteristicile prezente pe OnePlus 7 Pro vor fi demne de un device premium, ci şi preţurile:

  • 6 GB RAM + 128 GB spaţiu de stocare – aproximativ 723 dolari, adică 3065 lei;
  • 8 GB RAM + 256 GB spaţiu de stocare – aproximativ 766 dolari, adică 3247 lei;
  • 12 GB RAM + 256 GB spaţiu de stocare – aproximativ 838 dolari, adică 3552 lei.

Aceste preţuri se vehiculează că vor fi practicate în India, deci sunt şanse destul de mari ca în Europa să fie mult mai mari.

În acest moment văd o strategie foarte riscantă a celor de la OnePlus. În condiţiile în care OnePlus 7 va fi de umplutură (practic avem un OnePlus 6T upgradat la nivel hardware şi atât), OnePlus 7 Pro va fi cel care va duce greul. Compania chineză consideră că a trecut de perioada flagship killer şi este gata să intre în arena leilor.

Problema este că nu ştiu câţi fani OnePlus vor fi pregătiţi să plătească atât de mulţi bani pe un smartphone fără încărcare wireless, fără rezistenţă la apă şi praf, cu o cameră foto inferioară (îmi este greu să cred că va ajunge la nivelul flagship-urilor actuale), fără suport pentru card microSD sau fără difuzoare duale stereo.

Marele aventaj OnePlus, preţul, va dispărea. Înainte treceai peste minusuri deoarece preţul era prea bun, dar aşa ? Să fie deja OnePlus un brand atât de puternic încât preţul să fie o simplă variabilă fără importanţă ? Vom vedea.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.