Diverse

OnePlus utilizează la nivel mondial brandul “Dash” pentru produsele ce au legătură cu tehnologia de încărcare rapidă: Dash Charger şi Dash Charging. Producătorul chinez a încercat să înregistreze aceeaşi denumire şi pe bătrânul continent, însă s-a lovit de refuzul autorităţilor europene.

Se pare că brandul “Dash” ar fi deţinut în Europa atât de firma Wireless Audio Bragi, companie care a lansat deja câteva căşti wireless sub această denumire, cât şi de Amazon (aceasta oferă produsul Dash Buttons şi serviciul Dash Replenishment). Compania germană a anunţat că a dat în judecată OnePlus pentru utilizarea în mod repetat şi intenţionat a trademark-ului “Dash” în Europa, chiar dacă a trimis în atenţia sa numeroase sesizări.

Se pare că Wireless Audio Bragi are drept de utilizare a denumirii “Dash” şi în Statele Unite ale Americii, motiv pentru care OnePlus va fi acţionată în instanţă şi peste ocean, tot sub aceleaşi acuze.

Între timp OnePlus încearcă să înregistreze la autorităţle europene numele Warp Charge. Tehnologia din spate rămâne aceeaşi, doar numele comercial va fi schimbat pentru a evita alte complicaţii pe viitor. OnePlus 6 este singurul smartphone OnePlus care la momentul actual este promovat în Europa doar ca având o tehnologie de încărcare rapidă.

Sursa: gizmochina.com