Smartphone

OnePlus One urmează a fi anunțat în data de 23 aprilie. Echipa din spatele proiectului a plecat de la Oppo și sunt unele similarități între OnePlus One și celebra companie chineză.

De-a lungul ultimelor săptămâni a fost rulată o intensă campanie de teasing și mare parte din detaliile hardware pentru OnePlus One sunt cunoscute. La display s-au orientat spre un ecran de 5.5 inch cu panel IPS și rezoluție la 1080 (produs de către JDI / Japan Display, display-ul integrat și de către Allview X1 Xtreme).

La capitolul hardware au mizat pe un procesor Qualcomm Snapdragon 801 de tip quad-core la 2.5 GHz / GALAXY S5 are același CPU, 3 GB RAM, 16 sau 64 GB spațiu de stocare. Rulează Android 4.4 KitKat în customizarea CyanogenMod. Mă aștept la o interfața grafică identică cu cea de la telefoanele din gama Nexus și câteva funcții adiționale pentru un plus în ce privește experiența de utilizare.

Camera principală ar fi de 16 Megapixeli și produsă de către Sony / Sony Exmor IMX214 de 13 Megapixeli cu f/2.0. Cântărește 160 gr. și 8.9 mm grosime. Capacul spate poate fi înlăturat și au realizat tot felul de accesorii pe această idee, pentru un plus la capitolul customizare. Bateria de 3100 mAh nu poate fi scoasă din locașul său, deși capacul spate merge a fi îndepărtat / în stilul lui HTC One Max.

OnePlus One ar urma să debute oficial în 16 state din 23 aprilie, iar prețul s-ar situa în jurul a 400 de dolari sau 350 euro. Specificațiile și experiența de utilizare par a fi din segmentul smartphone-urilor de top cu Android. Urmează a concura cu HTC One M8, Samsung GALAXY S5, Sony Xperia Z2 etc. Marele său punct PRO va fi dat de preț, la jumătate față de concurența mai sus amintită.

Câteva fotografii făcute cu camera de 16 Megapixeli a lui OnePlus One:

Câteva imagini cu interfața grafică a Android 4.4 KitKat pe OnePlus One:

Sursa: GSMarena.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.