Smartphone

OnePlus One nu avea niciun rival pe categoria sa de preț până la lansarea lui Xiaomi Mi 4. Specificațiile hardware sunt similare, dar și diferențe consistente la nivel de UI, dimensiune. Ambele telefoane se vor vinde în continuare ca pâinea caldă, iar multe persoane din România le vor cumpăra direct din China, fără a aștepta debutul în oferta magazinelor online autohtone.

Mai jos regăsiți datele hardware pentru OnePlus One și Xiaomi Mi 4 cu mențiunea că la Mi 4 mai trebuie să aflu clar ce greutate și grosime are.

OnePlus-One-vs-Xiaomi-Mi-4-specificatii

Elemente comune între OnePlus One și Xiaomi Mi 4: display cu rezoluție FHD, hardware identic (CPU, GPU, memorie RAM, spațiu de stocare, lipsă suport pentru microSD), conectivitate, cameră principală de 13 Megapixeli, aceeași grosime și greutate asemănătoare.

Diferențe între OnePlus One și Xiaomi Mi 4:

– display mai mare pentru OnePlus One cu 0.5 inch și densitate mai mare a pixelilor pentru Xiaomi Mi 4;

– cameră frontală de 8 Megapixeli la Xiaomi vs 5 Megapixeli la OnePlus One;

– Android 4.4 KitKat în customizarea CyanogemMod aduce aminte mai mult de Android-ul nativ implementat pe telefoanele și tabletele Nexus sau pe modelele din ediție Google Play. Xiaomi Mi 4 rulează MIUI 6.0, interfața grafică cu toate aplicațiile și widget-urile direct pe ecranul de start și o organizare diferită a setărilor. MIUI este o interfața apreciată pentru lipsa de lag, simplitate.

Prețurile pentru OnePlus One și Xiaomi Mi 4:

OnePlus-One-5-630x615

OnePlus One de 16 GB – 299 dolari;

OnePlus One de 64 GB – 349 dolari;

Xiaomi-Mi-4 (2)

Xiaomi Mi 4 de 16 GB – 320 dolari;

Xiaomi Mi 4 de 64 GB – 400 dolari.

Care dintre cele 2 smartphone-uri vă atrage în mod deosebit?

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.